Karbonat ve limon karışımının 8 faydası

Karbonat ve limon karışımının 8 faydası

Kainat eczanesinden karbonat ve limon hem tek başlarına hem de beraber kullanıldığında önemli şifa kaynağı olmaktadır

Bir çay kaşığı karbonat ve yarım limonun suyunu bir bardak su ile karıştırın. En iyi etki için, sabahları aç karnına için. Çünkü, sindirilen bir yemekle karışırsa, vücut üzerinde hızlı bir şekilde etkili olamayacaktır.

Karbonat ve limon suyunun faydaları

pH seviyesi

Vücuttaki asit seviyelerinin azaltılmasının önemi genelde göz ardı edilir. Ancak dengeli bir pH’ı korumak genel sağlık için çok önemlidir. Karbonat, asit seviyelerini düşürür, mide ekşimesi ve hazımsızlık gibi sorunları azaltır, aynı zamanda vücudu alkali seviyesinde tutar. Bu da hastalık ve patojenlerin vücutta tutulmasını zorlaştırır. Ayrıca, limondaki sitrik asit sindirildikten sonra alkalize edici bir etkiye sahiptir.

limon1-003.jpg

Cilt bakımı

Limon suyu yüksek antioksidan içerir. Antioksidan ve sitrik asit, oksidatif stresi azaltabilir ve serbest radikallerin vücuttaki olumsuz etkilerini önleyebilir. Bu özellikle cilt için iyidir ve yaşlanma belirtilerini yavaşlatır, kırışıklıkların görünümünü azaltır ve cildinize sağlıklı bir parlaklık verir.

Kilo kaybı

Karbonat ve limon suyu ile kilo kaybı arasında doğrudan bir bağlantı yoktur. Ancak karbonatın egzersiz sırasında daha fazla enerji ve dayanıklılık sağlayabileceğine dair kanıtlar vardır. Kilo kaybı ikincil bir etki olsa da, yine de kilo verme çabalarınıza katkı sağlayabilir.

Vücut temizliği

Limon suyu uzun zamandır diüretik bir madde olarak bilinir ve vücudu idrar yapmak için uyarır, böylece aşırı toksinleri, tuzları, yağları ve suyu dışarı atmaya yardımcı olur. Bu organlar üzerindeki stres ve baskıyı azaltabilir ve vücudunuzu toksinlerden arındırır.

limon2-003.jpg

Diş bakımı

Karbonat ve limon dişleri beyazlatmak için kullanılan iki üründür. Diş beyazlatmaya yardımcı olsa da, aşındırıcı özellikleri sık kullanımda dişlere zarar verebilir.

Sindirim

Karbonat ve limon suyu kombinasyonu harika bir antasit gibi davranır ve hazımsızlık, aşırı şişkinlik, kramp ve mide ekşimesi semptomlarını hızla azaltır. Bağışıklık sisteminin kritik bir unsuru olan bağırsaklardaki inflamasyonu önleyerek, bağırsaklarınızın sağlığını önemli ölçüde iyileştirebilir.

Kalp sağlığı

Araştırmalar, karbonatla karıştırılmış içme suyunun kötü kolesterol seviyelerini düzenleyebileceğini ve ateroskleroz olasılığını azaltabilecek iyi kolesterol seviyelerini geliştirdiğini ve böylece inme ve kalp krizi riskinizi azaltabildiğini göstermiştir.

limon3-003.jpg

Kanseri önleme

Limon suyunun özellikle kanserojen hücrelere karşı çok etkilidir ve vücutta oksidatif stresi azaltarak kanser riskini önemli ölçüde azaltır.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.