Karanfilli su parazitlerin sonu!

Karanfilli su parazitlerin sonu!

Beden ve ruh sağlığının vazgeçilmezi su, her derde çare oluyor .İçine atılacak besinlerle hastalıklara karşı koruyor. Naneli su safra akışını düzenliyor, karanfilli su mide parazitlerini gideriyor...

Karanfilli su parazitlerin sonu! Sağlıklı yaşamın sırrı bedenimize iyi bakmakta saklı. Uzmanlar, bol bol su tüketilmesini tavsiye ederken, içilecek suyun içine eklenecek bazı besinlerin hastalıklara karşı koruma sağladığını aktardı. İşte suyun içine atıldığında sağlık saçan 7 muhteşem gıda ve vücudumuza inanılmaz faydaları...

NANE

Eğer suya bir kaç taze nane yaprakları eklerseniz safra akışınızı ve tükürük bezlerinizin fonksiyonlarını artırabilirsiniz. Çünkü nane yaprakları vitamin ve besin emilimine yardımcı sindirim enzimleri içerir. Ayrıca, nane yaprakları mide sorunlarında size yardımcı olabilir.

LİMON

Bağışıklık sistemini geliştirir ve vücuttaki serbest radikalleri ortadan kaldırır. C vitamini bakımından çok zengindir. Ayrıca, sindirimi geliştirir ve sindirim enzimlerinin salgılanmasını uyarır. Suyunuza ister limon suyunu ekle- yerek, isterseniz kestiğiniz dilimleri ekleyerek tüketin.

KARANFİL:

Bu besin herhangi bir sindirim sorununu hafifletmek ve mide parazitleri engellemek için tüketilebilir. Su şişesinizin içerisine 3-5 karanfili ekleyin ve gün boyunca için.

ELMA SİRKESİ

Sindirime yardımcı olmak için vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Öte yandan metabolizmayı hızlandırır. Bunun için suyunuza bir yemek kaşığı sirke ekleyin. Sirke ayrıca, vücuttaki pH'ı da dengeler.

TARÇIN:

Lezzetli bir baharat olmanın yanı sıra, dolaşım ve sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar. Şeker seviyesini dengeleyerek, metabolizmayı da hızlandırır. Suyunuzun içine tüketirken bir tutam tarçın ekleyin. Böylelikle ani gelen tatlı krizine karşı da önlem almış olursunuz.

ZENCEFİL KÖKÜ:

Zencefil bulantı, kramp, hazımsızlık ve şişkinliğe karşı yardımcı olan güçlü bir anti-inflamatuar özellik içerir. Küçük küpler halinde taze zencefili kesin ve suyunuza ekleyin. Bir gece bekletip ertesi gün tüketin.

SALATALIK:

Vücuttan toksinlerin atılmasında, sindirim fonksiyonlarını iyileştirmede önemli etkileri vardır. Antioksidan etkisi vardır. Ayrıca yaz günlerinde serin ve ferahlatıcı su tüketmek için salatalık dilimlerini suyunuza ekleyin.

Su içmenin vücuttaki etkileri

 Vücutta taşıyıcı göreve sahip olan su, hücrelere besin ve oksijen taşır, atıkları uzaklaştırır. 
 Böbreklerin toksik maddelerden temizlenmesine yardımcı olur. 
 Vücut sıcaklığının düzenlenmesinde rol alır. 
 Kan basıncını kontrol eden elektrolitlerin dengelenmesine ve taşınmasına yardımcı olur.
 Yeteri kadar tüketildiğinde, cildin daha düzgün, daha yumuşak, daha parlak ve daha esnek olmasını sağlar. 
 Tükürük ve mide salgısında bulunarak, besinlerin sindirilmesini sağlar. 
 Su, emziren kadınlarda, süt üretimini artırır. 
 Bağışıklık sisteminin görevini yapabilmesi için su gerekmektedir.
Bu özelliği ile zinde ve dinç kalmada yardımcı olur.

Takvim

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.