Kalp ritmini düzenliyor

Kalp ritmini düzenliyor

LALE güzel çiçekleri ile göze hitap ederken, aynı zamanda bazı hastalıkların tedavisinde de etkili oluyor.

Lale yaprakları ve sapları kalp hastalıklarında kalp atışını düzenlemekte kullanılıyor. Ayrıca, kabızlığı gidermekte oldukça etkilidir. Lale çiçeğinin suyu doğumu kolaylaştırmak için faydalıdır.

Kolesterolü olana soya
SOYA fasulyesi; protein, demir, kalsiyum ve fosfor mineralleri ile A, B, D, E ve P vitamini barındırır. Sindirim sisteminin çalıştırarak hazmı kolaylaştırır ve kabızlığı giderir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kolesterolü düşürür. Yorgunluğa iyi gelir, enerji verir. Soya fasulyesi kandaki şeker oranını dengeler.

Migrenin ilacı biberiye
BİBERİYE, mide ve bağırsakları uyararak hazmı kolaylaştırır. İdrarı ve bağırsak gazlarını söktürücüdür. Damar tıkanıklığını önlemeye yardımcı olur. Migren türü baş ağrılarını hafifletir, çarpıntıyı giderir. Astım ve bronşite karşı faydalıdır. Biberiye yağı romatizma olan yere sürülürse romatizma ağrılarını dindirir.

Mantar ye kuvvetlen
İÇERDİĞİ vitamin ve minerallerin yanı sıra protein zengini olan mantar, ete iyi bir alternatiftir. Göze ve vücuda kuvvet verir. Bedensel ve zihinsel gelişimi destekler. Öğrenme yeteneğini arttırır. Yorgunluğu giderir. Kansızlığa da iyi gelir.

Çuha çiçeği zayıflatıyor
ÇUHA çiçeği yağı, romatizmanın etkilerini azaltmada ve kolesterolü düşürmede kullanılır. Obezlik, sindirim sorunları ve solunum yolları şikayetleri için de tercih edilir. Regl öncesi sendromunu olan kadınlara da faydalıdır. Hamilelikte kullanılması sakıncalıdır.

Ağız kokusuna dereotu
YEMEKLERE lezzet veren dereotu iştah açar. Vücuda kuvvet verir ve savunma sistemini güçlendirir. Ağız kokusunu giderir. Midenin çalışmasını düzenleyerek hazmı kolaylaştırır. Yatıştırıcıdır. Krampları çözer. Uyku verir.

Karaciğeri temizliyor
DEVEDİKENİ, karaciğerde toksik maddelerin parçalanıp, atılacak hale gelmesine yardımcı olur. Hepatit, sarılık ve karaciğer iltihabı problemlerinde etkilidir. Siroz hastalığında ve sigara içenlere önerilir. İyi bir kan temizleyici olup, sedef hastalığında fayda sağlayabilir.

Takvim

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.