Hıçkırığa karşı tarçın!

Hıçkırığa karşı tarçın!

'Biri bizi anıyor' diye geçiştirdiğimiz hıçkırık, başa bela oluyor. Geçici olabileceği gibi bir ay kadar da sürebilen hıçkırıkla mücadele yine beslenmeden geçiyor.

Medical Park Fatih Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan, hıçkırığın, solunum kaslarının tahrişi sonucu oluştuğunu belirterek, şöyle konuşuyor: "Neden olduğu genellikle belli değildir. Fakat reflü, karın, bağırsak, safra kesesi, karaciğer hastalıkları, pankreas iltihabı, hamilelik, akciğer ve kalp zarı hastalıkları, zatürree, göğüs cerrahisi ameliyatları sonrasında hıçkırık görülebilir." Prof. Dr. Mocan inatçı hıçkırığı kesmek için şu besinleri öneriyor: Tarçın oldukça etkilidir. İçtiğiniz çaylara bir miktar tarçın ekleyebilirsiniz. Az yağlı ve sebze ağırlıklı beslenmeye özen gösterin. Günde en az 2 litre su içmek de çözüm olacaktır. Anason çayı, melisa çayı, sinameki, papatya, kekik, meyan kökü, hatmi kökü çaylarının rahatlatıcı etkisi vardır. Bu nedenle uzun süren hıçkırık sorununuz varsa bu çaylardan birini tüketebilirsiniz. Hıçkırığınızın azaldığını göreceksiniz.

SEBEPLERİ NELERDİR?

Fazla ve hızlı yemek. Çok fazla alkol tüketmek. Çok fazla hava yutmak. Sigara içmek. Midede meydana gelen ani sıcaklık değişimi (örneğin çok sıcak ya da soğuk sıvıların tüketilmesi). Stres ve duygusal değişimler.

KURTULUŞ YOLLARI

Hıçkırığı durdurmak için; iki göğüs yuvasına parmakla bastırmak, boyunda şah damarına tek taraflı bastırmak ya da ıkınmak etkili olabilir. Bunun yanı sıra limonlu, ekşi yiyecekler yemek, kusma refleksini artırmak, ağızda buz eritip suyunu yutmak, dili dışarıya germek ve çekmek de hıçkırığı giderir.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.