Grip aşısı gerekli midir ve ne zaman yapılır ?

Grip aşısı gerekli midir ve ne zaman yapılır ?

Grip aşısı yaptırmak isteyenler bu yazımızı dikkatli okusun. Genellikle kış aylarında sıklıkla yakalanan grip hastalığından korunmak için her sene belirli senelerde grip aşısı yapılmaktadır.

Grip aşısı yaptırmak isteyenler bu yazımızı dikkatli okusun. Genellikle kış aylarında sıklıkla yakalanan grip hastalığından korunmak için her sene belirli senelerde grip aşısı yapılmaktadır. Bir çok aşı türü hayatta sadece bir dönem yapılıp daha sonra ömür boyunca etki etmektedir. Tetanoz aşısı ve benzeri bazı aşı türleride 10 senede bir tekrarlanması gerekmektedir. Oysa ki grip aşısı bu aşılarda farklı hale gelmektedir. Bu nedenle menenjit aşısı değişim göstererek vücuda girdiği zaman vücudumuz dış görünüşü değişmiş olan bu grip virisünü tanıyamadığı için göstermektedir.


Grip aşısı ne zaman yapılır


Her yıl eylül başladıktan sonra itibaren kasım ayının ortalarına kadar grip aşısı yapılır. Normal kuduz aşısı kişilerde senede bir tek doz şeklinde olabilir. 6 ay ve 3 yaş arası olan çocuklarda sadece yarım doz olmak üzere yılda bir defa uygulanmaktadır. 


8 yaşına kadar grip aşısı olmamış olan çocuklar ilk aşılarını olduktan 30 gün sonra tekrar kesin koruma için tekrar aşı yapılmaktadır.


Kaynak:pamukkalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.