Dünyanın en sağlıklı 5 şehri

Dünyanın en sağlıklı 5 şehri

Araştırmalar sonucu çeşitli kaynaklardan derlenerek belirlenen, dünyanın en sağlıklı 5 şehri listelendi.

Çeşitli kaynaklardan derlenerek yapılan araştırmalar sonucu dünyanın en sağlıklı şehirleri listelendi.
EN SAĞLIKLI ÜLKE: SİNGAPUR

Listenin ilk sırasında Singapur yer aldı. En sağlıklı seçilen ikinci ve üçüncü şehir ise Tokyo ve Perth oldu. İşte en sağlıklı seçilen 5 şehir;

1- SİNGAPUR

84 yaş ile ortalama ömrün en uzun olduğu ülke olmanın yanı sıra bebek ölümleri oranının da en düşük olduğu ülkelerden biri. Ayrıca dünyanın en iyi sağlık hizmetlerine sahip ülkeler arasında.

2- TOKYO

Ortalama ömür 84.19 yıl. Bunun yüksek olmasını sağlayan faktörler arasında, kamu sağlığına yapılan yatırımların fazla olması da yer alıyor. Japonların genel temizliği, balık ve sebzeye dayalı diyet artı etki ediyor.

3-PERTH

Women's Health dergisinin Avustralya sayısına göre bu kent sağlıklı beslenme, ruh sağlığı, tıbbi sağlık ve yaşam doyum seviyesi bakımından en üstlerde yer alıyor.

4- KOPENHAG

BBC'nin haberine göre dünyanın en sağlıklı yerleri arasında 4. sırada yer alan Danimarka'nın başkenti Kopenhag, bisiklet kültürü ve karbondioksit salınımındaki düşüş nedeniyle dünyanın en sağlıklı kenti.

5- MONACO

Fransız Rivierası'nda prenslikle yönetilen bu şehir devleti, 2 km karelik alanı ile dünyanın nüfus yoğunluğu en fazla olan ülkesidir. 89.6 yıl ile dünyanın en uzun ortalama ömrüne sahip.

ensonhaber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.