C vitamini yürümek kadar faydalı

C vitamini yürümek kadar faydalı

Araştırmalar c vitaminin kalp damar hastalıklarının engellenmesinde büyük etkisi olduğunu gösterdi.Her gün alınan C vitamini kalp damar sağlığı için düzenli egzersiz yapmak kadar fayda sağlıyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Colorado Üniversitesinde aşırı kilolu kişiler üzerinde yapılan araştırma bu sonucu ortaya koydu.

Çalışma, düzenli alınan c vitamininin damar yollarına büyük yararı olduğunu gösterdi.
Bu araştırmaya göre; aşırı kilolu kişiler ET-1 adlı zararlı bir proteini üretmeye oldukça yatkın. Bu protein de kalbe giden damar yollarında daralmaya yol açıyor.
Bu riski azaltmak için günlük yürüyüşlerin etkili olduğu biliniyordu. Ntv'nin haberine göre ABD'de uzmanlar, günlük kullanılan C vitaminin de düzenli egzersiz kadar kalp damar hastalıkları riskini azalttığını keşfetti.
C vitaminin başka yararları olduğu da biliniyor. Özellikle yoğun halsizliğin önlenmesinde ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde c vitamini oldukça etkili.
C vitamini, başta portakal, limon, mandalina gibi turunçgiller olmak üzere meyvelerde ve yeşil yapraklı sebzelerde bol miktarda bulunuyor.

Yeni Şafak 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.