Bel ağrısı soğuk havada artıyor

Bel ağrısı soğuk havada artıyor

Uzmanlar, sonbaharın yavaş yavaş etkisini gösterdiği şu günlerde sıcak-soğuk hava geçişlerinden kaynaklı bel ve boyun ağrılarının hissedilir derecede artabileceğini söyledi.

Değişen hava sıcaklığı ile birlikte yaşanabilecek soğuk algınlığının yanı sıra bel ve boyun kaslarında yaşanan sorunların artabileceğini ve hatta bel fıtığı, boyun fıtığı gibi önemli rahatsızlıkları tetikleyebileceğini ifade eden uzmanlar, oluşan bu ağrıların yaşam kalitesini düşmesine sebep olduğunu söyledi. Günlük hayattaki birçok faaliyeti de kısıtlayacak ağrılara sebep olan değişken hava sıcaklığında dikkat edilmesi noktaları belirten Fizik Tedavi ve Manipülasyon Uzmanı Dr. Ali Şahabettinoğlu, son yıllarda gençler arasında yaygınlaşan, atlet veya fanilasız giyinme tarzı sebebi ile gençlerde sırt ve bel tutulmalarının daha sık görüldüğünü söyledi. Şahabettinoğlu, “Omurga sağlığı için soğuk havalarda sıkı giyinmemiz gerekiyor. Soğuk hava, özellikle bel sağlığına dikkat etmeyen kişilerin omurgasında yer alan eklemlerdeki kas ile bağların gerilmesine yol açıp, bel fıtığını tetikleyebilir. Beldeki ağrı bacaklara yayılıyorsa, uyuşma, karıncalanma ve hissizlik gibi şikâyetler mevcutsa bel fıtığı olma ihtimali çok yüksek. Boyun veya boyundan kollara-ellere, sırta yayılan ağrılar uyuşmalar, baş dönmeleri kronik yorgunluk varsa boyun fıtığı olabilme ihtimali çok yüksektir. Böyle durumlarda derhal bir fizik tedavi doktoruna gidip muayene olunması gerekmektedir. Hastalığın durumuna göre fizik tedavi, ağrı kesici ve kas gevşetici ilaçlar, enjeksiyonlar ve manipülasyon (elle tedavi) yöntemlerinden bir veya birkaçı uygulanabilir” dedi.

Manipülasyon tedavisinde hastalıklı bölge üzerine bir takım bastırma, döndürme, germe ve esnetme gibi manevraların uygulandığını dile getiren Uz. Dr. Şahabettinoğlu, bu yöntemin klasik batı tıbbı tedavisi olduğunun altını çiziyor. Manipülasyonun (elle tedavi) masajla karıştırılmaması gerektiğini belirten Şahabettinoğlu, manipülasyon seanslarının rahatsızlığın derecesine göre belirlendiğini, hafif vakalarda 2-3, orta vakalarda 4-6, ileri vakalarda ise 8-10 seans sürdüğünü ve genellikle haftada bir ya da iki kez olmak üzere 3-5 gün aralıklarla uygulandığını da sözlerine ekledi.


IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.