Baş ağrısı için ne yemek lazım?

Baş ağrısı için ne yemek lazım?

Birçok nedenle ortaya çıkabilen baş ağrısı, günlük hayattaki işlerimizi zora sokabiliyor. Peki baş ağrısı için ne yapmak, ne yemek lazım?

Baş ağrısı sizin için kronik bir hale geldiyse veya ciddi bir rahatsızlığınız varsa mutlaka doktorunuza danışın. Bununla birlikte, uykusuzluk, yorgunluk, beslenme eksiklikleri ve susuzluk gibi nedenler de baş ağrısının nedeni olabilir.

Bu durumda iyi beslenmek, doğru gıdaları tüketmek, yeterli su içmek ve dinlenmek ağrıyı hafifletebiliyor. Baş ağrısına iyi gelebilecek bazı gıdaları da unutmamak gerekiyor.

muz-gidahatti
Baş ağrısı için faydalı olabilecek yiyecekler

Muz, zengin potasyum içeriğine sahip bir meyve. Muz tüketmek, dingin ve stressiz bir uyku sağlarken, baş ağrısı çekerken yiyeceğiniz orta boy bir muz da kan akışınızı düzenleyip damarlarınızı rahatlatarak sizi ağrılardan kurtarabilir. Patates de içindeki yoğun potasyum sayesinde baş ağrısına iyi gelen gıdalar arasında.

Aşırıya kaçmadan kahve tüketmek de baş ağrısını hafifletebilir. Kahvede bulunan kafein, damarların aşırı genişlemesini önler ve kanın düzenli akışını sağlar.

Vücudun ihtiyaç duyduğu B2 vitaminini sağlayan süt de önemli bir besin. B2 vitamini, vücutta oluşan yaralara, uykusuzluğa ve baş ağrısına faydalı.

Karpuz, güneşe fazlaca maruz kaldığımızda ve vücudumuz ihtiyacı olan suyu yitirdiğinde, hücrelerimize su sağlayarak, baş ağrılarına engel oluyor. Kavun da potasyum içeriği sayesinde kan akışını düzenliyor. Düzenli kan akışı, beyin ve kalp dahil iç organların rahat çalışmasını sağlıyor.tam-tahilli-ekmek-gidahatti
Ekmek, badem, ıspanak da baş ağrısı için faydalı gıdalar

Tam tahıllı ekmek ise vücuda enerji sağlayarak baş ağrısını hafifletebiliyor. Diyet nedeniyle karbonhidratları hayatınızdan tamamen çıkardıysanız, ekmek tüketmeyi bir daha düşünün. Karbonhidrat eksikliği baş ağrısına neden olabilir.

Bol yeşillikli salata da karpuz gibi su kaybı nedeniyle yaşanan baş ağrılarına çözüm oluyor. Salatanızı yaparken bol miktarda su içeren göbek marul, kıvırcık marulun ve salatalık da ekleyebilirsiniz.

Kaybettiğimiz suyu yerine koymaya yardım eden ıspanak da baş ağrılarını hafifletiyor. Ayrıca tansiyonu da düzenleyerek, düzensiz kan akışı nedeniyle oluşabilecek baş ağrılarının önüne geçiyor. Badem de içerdiği magnezyum sayesinde kanın akışını düzenliyor.

 

gıdahattı.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.