40 yıl alkol aldı, kanser oldu, tövbe etti: Önce Allah'ın sonra doktorların sayesinde şifa buldum

40 yıl alkol aldı, kanser oldu, tövbe etti: Önce Allah'ın sonra doktorların sayesinde şifa buldum

Kırıkkale'de uzun süre sigara ve alkol kullanımına bağlı yakalandığı akciğer kanserini yenen 62 yaşındaki Sezai Bulut, kullananlara sigara ve alkolü bırakma çağrısında bulundu

Sezai Bulut, 2019 yılında zatürre teşhisiyle Kırıkkale Üniversitesi (KKÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine yattığını ardından akciğer kanseri teşhisi konulduğunu söyledi.

ÖNCE ALLAH'IN SONRA DA DOKTORLARIN SAYESİNDE

Sonraki süreçte aynı hastanede ameliyat edildiğini, önce Allah'ın sonra da doktorların sayesinde akciğer kanserini yendiğini anlatan Bulut, "Hastalığı önce moral, sağlıklı yaşam ve tütün ürünlerinden uzak durmak kaydıyla atlattım. Öncesinde yaklaşık 40 yıl alkol aldım, 50 yıl sigara kullandım. Özellikle sigarayı çok kullandım, zaman zaman 3 paket içtiğim günler oldu. Pazarcılık yapıyordum, hep dışarıda çalıştım." diye konuştu.

Bulut, insanlara sigara ve alkol kullanmamaları tavsiyesinde bulunarak, bu hastalıkta moralin de çok önemli olduğunu aktardı.

İnsanların sağlıkları için doktorların uyarılarını da dikkate almaları gerektiğine dikkati çeken Bulut, "Bütün hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Şu anda sağlığım çok iyi, zımba gibiyim. Koşarım, yürürüm. Şu anda benim canımı acıtacak bir hastalığım yok." dedi.

Bulut'un tedavisini gerçekleştiren KKÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Selim Yalçın da akciğer kanserinin hem kadınlarda hem de erkeklerde görülen önemli bir kanser türü olduğunu belirtti.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.