Gazze’nin kurtuluşu

Yahudileşme temayülünden zihnen, kalben arınmadıkça konuşmalarımız tesir göstermeyecek, tepkilerimiz hedefini varmayacak; kuru slogan, avuç içi dokunuşlarla bir şeyler yaptım sanacak kendimizi avutacağız. Beğensek de beğenmesek de fotoğraf ortada; hamaset veya hamakatla bakmak gerçekliği değiştirmiyor, var olanı başka göstermiyor!

Nefsimizi mağlup etmedikçe galip gelemeyiz!

Kalpte hem dünya sevgisi (nefsaniyet manasında) hem Marifetullah bir arada bulunmaz, Muhabetullah olmaz. Biri azaldığında diğeri çoğalır; dünya küçüldüğünde ukba büyür; hadiselere esma talimiyle bakılır.

Gadap duygusu öfke ile değil “şecaatle” hareket eder, akıl kuvvesi hikmetle pencerelerden seyreder.

Şimdi Gazze dersi, Kudüs talimi!

Ne diyordu Üstad Bediüzzaman? “Herkes âlem-i asgarında cihad-ı ekberle mükelleftir.” Bu cihaddan zaferle çıkan, çıkanlar dış dünyada da muzaffer olur.

Talut Calut’a karşı zaferini o sudan içmeyen azlarla kazandı, keza Selahaddin-i Eyyubi Kudüs’ü fethederken çoklukla fethetmedi, Tarık Bin Ziyad suyun ötesine ardına bakmadan yürüdü ve 800 yıl boyunca Endülüs var oldu.

Çoklukla ve kokuşmuşlukla Endülüs gitti, Gazze azlarla direniyor, Kudüs teslim olmayız diyen azlarla ayakta. Ayak bağı çokluk konuşuyor, demeç veriyor atraksiyon yapıyor; Gazze ağlıyor!

Masumiyet gücü, adanmışlık ruhu yeniden içimizde dirilmeyi bekliyor, dirilmedikçe bahar gelmeyecek, sulh Dünya’ya dönmeyecek.

Sanal mücahitlik saman güçle çoğu kez onların oyununa geliyor. Tetkik edilmemiş ve tahkik edilmemiş bilgileri yayıyor, zihinleri ve kalpleri yanlışa sevk ediyor, meşgul ediyoruz!

WhatsApp grupları kuranlar, paylaşımda bulanlar daha dikkatli olmalı; asıl olan kitabidir, ona yöneltmektir. Böyle hızlı bir iletişim aracı zaruret derecesinde haberleşme ve önemli durumlarda kullanılmalı. Onları okumak ve cevaplamakla geçen zaman; derler ya “attığın taşa değdi mi?” kabilinden.

Teknoloji nimeti iyi kullanılmadığında farkında olmadan “Yahudileşme temayülüne” girer, “Yahudi mallarına boykot” der, markaları paylaşır bir taraftan da kullanırız.

Düşman uzakta ve dışarıda değil, içerde ve derinde! Hikmet kuvvesi, Şecaat kuvvesi, İffet kuvvesi yakalanır ve o yolda yürünürse; engeller olsa da kolay aşılır, zor geçitlerden çabuk geçilir; Gazze kurtulur, Kudüs hür olur vesselam.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum