Türkiye'nin Ayasofya hamlesi Yunan bakanın kimyasını bozdu

Türkiye'nin Ayasofya hamlesi Yunan bakanın kimyasını bozdu

Bartholomeos’un Fener Patriği olmasının 25’nci yıldönümü nedeniyle Fener Patrikhanesi’nde düzenlenen ayine katılmak için İstanbul’a gitme hazırlıkları yapan Kammenos...

Ayasofya'nın ibadete açık olan bölümü Hünkar Kasrı'na, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından uzun yıllardan sonra ilk kez asaleten imam atanması Yunanlıları kızdırdı.

Hürriyet'in haberine göre Yunanistan'da koalisyon hükümetinin küçük ortağı popülist milliyetçi Bağımsız Yunanlar Partisi (ANEL) lideri ve Savunma Bakanı Panos Kammenos, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Lozan Antlaşması ile ilgili söylemleri ve uzun yıllar sonra Ayasofya’nın Hünkâr Kasrı’na asaleten imam atanması yüzünden İstanbul ziyaretini son anda iptal etti.

Resmi açıklama yapılmamakla birlikte, Bartholomeos’un Fener Patriği olmasının 25’nci yıldönümü nedeniyle Fener Patrikhanesi’nde düzenlenen ayine katılmak için İstanbul’a gitme hazırlıkları yapan Kammenos son anda vazgeçti.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, uzun yıllardan sonra ilk kez Hünkar Kasrı'na kurra hafız Önder Soy'u asaleten imam olarak atamasıyla Ayasofya'nın dört minaresinden 5 vakit ezan sesi yükselirken, vakit namazları da kılınmaya başlandı.

211849-001.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum