Suriyelilere okul çantası ve kırtasiye yardımı

Suriyelilere okul çantası ve kırtasiye yardımı

Deniz Feneri Derneği Ankara Şube Koordinatörü Hamit Kunt, Ankara Hamiyet ve İrfan vakıfları bünyesindeki Suriyeli Mültecilerin Çocuklarına Eğitim Destek Merkezi'nde eğitim gören 160 öğrenciye okul çantası ve kırtasiye desteği sağladıklarını bildirdi.

Kunt yazılı açıklamasında, Türkiye'ye sığınan ya da kendi ülkelerinde bulunan yardıma muhtaç Suriyelilere yardımlara aralıksız devam ettiklerini belirtti.
Suriye'nin savaştan sonra karşılaşacağı en önemli sorunun, eğitim ve öğretimi yarıda kalmış genç nüfus olacağını aktaran Kunt, bunun önüne geçebilmek ve Suriyeli çocukların eğitiminin aksamaması için Türkiye'de değişik yerlerde Suriyeli öğretmenler tarafından derslikler oluşturulduğu kaydetti.

Türk sivil toplum kuruluşlarının bu önemli açığın kapatılması için elbirliği ile çalıştığı bilgisini veren Kunt, şunları aktardı:

"Ankara'da yaklaşık bin Suriyeli ailenin yaşadığı tahmin ediliyor. Dernek olarak, bugüne kadar Ankara'da yaşayan Suriyeli 800 aileye gıda, eşya, giysi, eğitim ve sağlık yardımında bulunduk. Türkiye'ye göç eden mülteci aileler, çocuklarının eğitimi için gerekli kırtasiye malzemelerine ulaşmakta zorluk çekiyor. Bu sebeple, Ankara Hamiyet ve İrfan vakıfları bünyesindeki Suriyeli Mültecilerin Çocuklarına Eğitim Destek Merkezi'nde eğitim gören 160 öğrenciye okul çantası ve kırtasiye desteği sağladık."

Kunt, tüm illerde benzer çalışmalarının devam ettiğini aktararak, "Derneğimizin ülkemizdeki ve Suriye'deki savaş mağdurlarına desteği 32 milyon liranın üstünde. Dünyanın her yerindeki yoksul, kimsesiz ve naçar insanlara yardım ellerimizi uzatmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.