Selahattin GEZER

Selahattin GEZER

Siz de anayasa fatihi olun

Vicdan yasası olmayan, Anayasa yapamaz. Yapmadan da giderseniz aldığınız paralar helal olmaz. Bu milletin ihtiyacı olan gerçek Anayasayı yapmadınız; yapmak isteyenlere de engel oldunuz.

Mevcut anayasa rahat soluk aldırmıyor ve insanlara insanlığın dayanılmaz hafifliğini hissettirmiyor. Siz yeni bir Anayasa ile bunu ortadan kaldırmadınız. Sadece yapılan hizmete, elinizden gelen her türlü engellemeyi yaptınız. Yola engel oldunuz, gelişmeye engel oldunuz, tam bağımsız olmaya engel oldunuz. Köprüye rahatsız oldunuz, kahraman ordumuzun kendi silahına kavuşmasına rahatsız oldunuz, gırtlağı sıkılan yüksek faize, bitirilen dış borca rahatsız oldunuz. Tüm bunlarında tersine slogan ürettiniz; onların arkasına sığındınız. Sizler vekil olamadınız, bu milletin değerlerine sahip çıkamadınız, çıkmakta istemediniz.

Yeni bir Anayasa demek, bu milletin kaportasına uyan yepyeni motor demek, daha sağlam ve seri yol tutmak demek. Bu umursamaz ve keyfiliğinizin kabul edilir bir yanı yok. Madem zordu, ne işiniz vardı Mecliste? Yapabilecekler olmalıydı Mecliste; hakkıyla temsil edecek olanlar girmeliydi Meclise. Bu millet gelişiyor değişiyor;  geçmişine ve inancına uygun. Şanlı geçmişinde nasıldıysa şimdi o orijinalliğe doğru gidiyor; gitmiyor adeta uçuyor. Yalnızca siz değişemediniz. Tek partili dönemin zihniyeti demir atmış beyinlerinize. Halen bu millete hiçbir şeyi layık görmüyor; tepeden bakıyorsunuz.

Milletin yeniden iliklerine kadar hissetmeğe başladığı değerler, sizlerin bünyesine çok ters. Şuan sanırım canınız çekiliyor; tüyleriniz diken diken oluyordur. Başörtüsü serbest, özgürlük serbest, eğitim serbest, gelişmek serbest. Bir de Anayasayı insana uygun, inançlara uygun, değerlere vicdana uygun olarak değiştirirsek bu kahraman milletin önünü kimse alamaz deyip,  değiştirilmemesi için elinizden geleni yapıyorsunuz. 21 Anayasasını yapanlar ve o mecliste olanlar kadar bile cesur değilsiniz. Allah şahidimizdir ki partizan değiliz ve olmaktan da Allaha sığınırız, ama bu son 11 yılda yapılan hizmetler, memleketi baş döndürücü şekilde değiştirmeye başladı. Bu ülkenin mensubu ve vatandaşı olmaktan keyif almaya başladık. Keşke bu hizmetleri daha önceleri siz yapsaydınız, sizler şanlı tarihe, kazandıranlar olarak geçseydiniz. Bu hizmetleri yapanlar, babamızın oğlu değiller. Ülkeye gereken hizmeti ve yapılması gerekeni yaptıkları için alkışlıyoruz ve dua ediyoruz. Hiç mi hataları yok? Elbette var. Çalışılan üretilen yerlerde, hatalarda olur elbet, defolu malda olur. Mühim olan, vicdanen güzel olan şeyleri alkışlamak, hataların düzelmesi için dua etmek.

Sistem, geçmişte milletin aleyhinde, devletin aleyhinde ne sözler vermiştir bilinmez, orası bize karanlık, ama daha öncesinde, duble geçmişte, ruhlar aleminde, Allah’a çizgiden çıkmayacağınıza, şeytana uymayacağınıza da söz vermiştiniz. Ne önemi var değimli?  O sözü unuttunuz. Önemli olan karanlıklara, dehlizlere, şeytana verilen söz. Bunun içindir ki her yeniliğe, her bizden olana tahammül edemiyorsunuz. Sizler yeni anayasanın bizi uçuracağını biliyor ve engel olmağa devam ediyorsunuz. Bu çalışmanın çıkmamasından dolayı karanlıklar mutlu olmakta ve keyifle takla atmaktalar.

Güzel iş yapmaktan neden rahatsız oluyorsunuz?  Şemdi diyeceksiniz ki, bize göre de bizim yaptığımız güzel. Hayır, kardeşim sizin yaptıklarınızın neticesini gördük. Siz sadece baskı uygulamayı iyi becerdiniz. Allah biliyor ya ülkenin kalkınmaması için çok büyük bir emek verdiniz. Sizler sorumluluğunuza göre hareket edecek olsanız, Anayasa değişikliğiyle,  vicdanlarınızı rahatlatmakla kalmayıp, gelecekte güzel anılmanızı, mezarlarınızda rahat olmanızı sağlardınız. Her şeye rağmen size güveniyoruz. 11 yıl öncesine kadar olan derin uykunun mahmurluğu var üzerinizde. Bu mahmurluğu atıp, ceddiniz Alpaslan’lar gibi, Yıldırımlar, Fatihler, Muhteşem Süleyman’lar gibi,  76 milyon olan bu millete hizmet vereceksiniz. Hiç gocunmadan, muhalefet oluşunuzu bahane etmeden,  elinizi taşın altına koyup,  herkese özel olduğu hissini verecek, kardeşliği temin edecek Yeni Anayasayı çıkarır, Sizde bir nevi Anayasa fatihleri olarak tarihte yer alırsınız. Zira insani ve vicdani Anayasa yapmak büyük fetihlerden geri kalır değildir. Yoksa ister inanın, ister inanmayın, âhirette hesabınız ağır olacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum