Tillo’da Said Özdemir Ağabey Paneli

Tillo’yo çok merak ediyordum. Said Özdemir Ağabey adına düzenlenen panel dolayısı ile gelip görmek çok şükürler olsun bu güne nasip oldu.

Gelmeden önce biraz da araştırma yaptım. Bir derya ile karşılaştım. Said Özdemir Ağabeye gelene kadar bu cirmi küçük görünen ilçenin ne değerli âlimleri yetiştirmiş olduğunu gördüm.

Sultan Memduh Hazretleri, Şeyh Mücahid Hazretleri, Zemzemi’l-Hassa Hazretleri, Şeyh Muhammed El-Hazin Hazretleri, İsmail Fakirullah Hazretleri, Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri Tillo’da yetişmiş çok kıymetli âlimlerdir.

Tillo adı yıllar önce Aydınlar olarak değiştirilmiş. Panelde eski adını iade eden kanunun Meclis’ten geçtiği haberi verildi. Demokratikleşme sürecinde bu iyi bir gelişmedir. Halkın istemediği bir ismi zorla dayatmak olmaması gereken bir şeydi zaten. Yanlış karar nihayet tadil edildi. Bunun Said Ağabeyin paneline tevafuk etmesi ayrı bir güzellik olsa gerektir.

Panelde Prof. Dr. Musa Kazım Yılmaz, Siirt Eski Milletvekili Öner Ergenç, Taha Çağlaroğlu ve Said Özdemir Ağabeyin oğlu Prof. Dr. Kemalettin Özdemir, Said Ağabeyin durmak bilmeyen enerjik, ihlas ve sadakat timsali hayatının çeşitli yönlerini anlattılar. Üstaddan aldığı emirle Risale-i Nurları Atıf Ural ve Mustafa Türkmenoğlu ağabeylerle birlikte yeni harflerle basma işinde canhıraşane yaptığı çalışmalar, bu uğurda düştüğü hapislikler anlatıldı.

Risale-i Nurların neşri hususunda duvarlara vecize afişleri asmak, radyoda Risale okumak, radyoya ve belediye otobüslerine reklam vermek gibi o tek partinin istibdat günlerinde oldukça büyük riskler almayı gerektiren işleri başaran bir aksiyon adamı olduğu vurgulandı.

1990’lı yılların başında web sitesi kurdurarak internet aracını da etkin bir şekilde kullanan Said Ağabey, seksen üç yaşında olmasına rağmen Risalelerin yabancı dillere çevrilmesi ve neşri işi ile aktif olarak ilgilenmektedir. Evi ziyaretçilere ve Risale dersi almak isteyenlere açık bir medresedir.
Panelde yapılan konuşmaları inşaallah yayınlayacağız ve siz meraklı okuyucularımızın istifadesine sunacağız.

Said Ağabey hem sağlık, hem de kendi adına düzenlenen panel olması nedeni katılmadı ama Üstadın meşhur duasını görüntüsünden dinledik “amin” dedik. Said Ağabeyin annesi de dinleyici olarak paneldeydi. Panel sonrası kendisi ile kısa bir röportaj yaptık. İnşaallah onu da en kısa zamanda sitemizde yayınlayacağız.

Tillo, Bediüzzaman’ın kendisini suçlayan hâkimlere cumhuriyet dersi verdiği yerdir. İnşaallah sakat doğan ya da batı felsefesine dayalı faaliyet gösteren ve zulmeden cumhuriyetin yerine, arı ve karınca milletlerinde olduğu gibi sağlıklı bir cumhuriyetin ihdasında yüksek bir ruh ve sada olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.