Said Nursi’nin talebesi Mehmet Fırıncı ağabeyden Ayasofya açıklaması

Said Nursi’nin talebesi Mehmet Fırıncı ağabeyden Ayasofya açıklaması

Bütün ruhumuzla tebrik etmekle beraber inşallah...

Risale Haber-Haber Merkezi

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin talebelerinden Mehmet Fırıncı ağabey Ayasofya hakkında bir açıklama yaptı.

Ayasofya'nın bütün Müslümanların manevi huzur sembolü bir mekan olduğunu belirten Fırıncı ağabey, "Nuraniyeti ile daima gönülleri aydınlatan bir sembol" dedi.

Tam tahakkukunu da dileriz, isteriz

1938'de İstanbul'a geldiğinden beri Ayasofya'yı hep öyle gördüğünü, bütün İslam alimlerinin hep onun açılması ve Müslümanların ibadeti ile daha da nurlanmasını istediklerini ifade eden Fırıncı ağabey, "Muhterem Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan Beyin açılması hususunda bir adım atması bizi çok sevindirdi. Memnun etti. Bütün ruhumuzla tebrik etmekle beraber inşallah tam tahakkukunu da dileriz, isteriz" şeklinde konuştu.

ayasofya_banner.jpg

Böyle bir zaman gelmiş ki o yanlışlığı zaman tashih ediyor inşallah

Çocukken Nuru Osmaniye caddesindeki İkbal Kıraathanesinde babasının bir zatla görüştüğünü, gidip elini öptüğünü, daha sonra babasına bu zatın kim olduğunu sorduğunu hatırlatan Fırıncı ağabey, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu zat Ayasofya'nın son imamı Tahir Efendi'ydi. Ayasofya'nın açılması hususunda Ömer Nasuhi Bilmen, Gönenli Mehmet Efendi ve bütün alimlerin Ayasofya'nın "inşallah bir gün açılır" dediklerini biliyorum. Böyle bir zaman gelmiş ki o yanlışlığı zaman tashih ediyor inşallah. Önümüzdeki zamanlar içinde bunu herhangi bir maksatla değil 500 sene evellki kudsi vaziyetine yeniden getirmek manasında ehli imanın secdegahı olan o mübarek ve muazzam sembolü yeniden fethetmek, açmak inşallah Tayyip beye nasip olur."