Ruhban okulunun yanına Ayasofya'yı da ekleyin sayın bakan

Ruhban okulunun yanına Ayasofya'yı da ekleyin sayın bakan

Bu konuda doğru bir karar alan Hükümetten Ayasofya'yı da açması bekleniyor

İbrahim Mert'in haberi:

RİSALEHABER-Adalet Bakanı Sadullah Ergin yeni ‘demokratikleşme paketi'nde Ruhban Okulu'nun açılacağını da söyledi. Bu konuda doğru bir karar alan Hükümetten Ayasofya'yı da açması bekleniyor.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın ‘hayal gibi paket’ olarak nitelediği düzenlemeler için yoğun mesai dün de devam etti. Akşam'ın haberine göre Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay başkanlığında, Resmi Konut’ta gerçekleştirilen toplantıda, Başbakan Erdoğan’a sunum öncesinde son değerlendirmeler yapıldı. Toplumun her kesimini kapsayacak adımlara azınlıkların da eklendiği öğrenildi. Heybeliada Ruhban Okulu’nun kapılarını açacak düzenleme, pakette yer alacak. Adımlardan bir kısmı Ekim’le birlikte, TBMM’nin açılmasıyla kanuni düzenleme, bir kısmı da idari işlemlerle hayata geçirilecek.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin de paketin ayrıntılarını basına açıkladı:
- Hükümetin üzerinde çalıştığı demokratikleşme paketinde partilere Hazine yardımı, nefret suçu, kişisel veriler yasası, azınlıkların ve Alevilerin taleplerinin karşılanması gibi konular bulunuyor. Ruhban Okulu’nun açılması konusu da demokratikleşme paketi kapsamında konuşulan başlıklardan.

İKİSİ DE KANAYAN YARA

Ruhban Okulu, Türkiye'nin kanayan yaralarından biri. Ancak ondan da önemli olan asırlarca cami olan ve 1934 yılında bir oldu bittiyle müzeye çevrilen Ayasofya meselesi.

79 yıldır açılması istenen, bunun için milyonlarca imza toplanan Ayasofya'nın da ‘demokratikleşme paketi'ne dahil edilmesi bekleniyor.