Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine yardımeli uzandı

Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine yardımeli uzandı

Ramazan faaliyetlerine, “Gün Yardımlaşma ve Kardeşlik Günü” sloganıyla başlayan Yardımeli Derneği, yurt içi ve yurt dışında on binlerce ihtiyaç sahibine ulaştı.

Uluslararası İnsani Yardım Derneği Yardımeli, Ramazan ayının ilk gününden itibaren hayırlara köprü olmaya devam ediyor. Ramazan ayı için temel faaliyet alanlarını, Yetim Giydirme, Kumanya Kartı Dağıtımı, İftar Sofraları Kurma ve Mağdur Kardeş Ailelere sahip çıkma şeklinde belirleyen Yardımeli, hayırseverlerin desteğiyle yardımları çoğaltmaya devam ediyor.

Yardımeli, yurt içinde 81 ilin yanı sıra, yurt dışında da şu ana kadar 15 ülkeye ulaştı.

Yardımeli’nin dikkat çeken Ramazan programlarından biri ise ihtiyaç sahipleri ile aynı sofrayı paylaşmak. Bu kapsamda bazen ihtiyaç sahibi aileler Yardımeli çalışanları, gönüllüleri ve hayırseverlerinin evine davet ediliyor. Böylece, aile efradı ile birlikte iftar yapılıyor, aynı sofrayı paylaşmanın yanı sıra kardeşlik duygularının pekişmesi de sağlanıyor. Bazen de, belki de yıl boyu hiç misafir kabul edememiş, ya da geleni olmamış fakir ve kimsesiz ailelerin evlerine iftarlıklar alınarak gidiliyor. Böylece birlikte duygu dolu birkaç saat geçirilmiş olunuyor, aynı zamanda o ailelere yalnız olmadıkları hissettiriliyor. Ziyarete kumanya kartı ve çeşitli giysiler de götürülüyor.

Yardımeli, Ramazan boyunca daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmak için hayırseverlerin desteğini bekliyor.

Hayırseverler,

İFTAR yazıp 4031’e göndererek 5 liraya bir kişiyi doyurabilir,

60 lira bağışlayarak mağdur bir ailenin aylık kumanyasını karşılayabilir,

100 lira destekle bir yetimi baştan ayağa giydirip, bayram sevinci yaşatabilirler.

Hayırseverler, zekât, fitre, infak ve tüm bağışlarını Yardımeli’ne verebiliyor. Yardımeli ise, sosyal inceleme ve yerel kaynaklardan aldığı bilgilerle fakirleri titiz bir şekilde tespit edip, hayırseverlerin emanetlerini yerine ulaştırıyor.

Ayrıca, Yardımeli Derneği 'Kamu Yararına Çalışan Dernek' statüsünde olduğu için bu kapsamda yapılacak bağışlar, şirketler tarafından gider olarak da yazılabilecek.

haber.star

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.