Peygamberimizin sünneti olan Hacamat devlet hastanesinde yapılıyor

Peygamberimizin sünneti olan Hacamat devlet hastanesinde yapılıyor

Sağlık Bakanlığı onaylı birçok poliklinikte hijyenik şartlarda ağrısız bir sızısız hacamat yapılıyor.

Peygamber Efendimizin (asm) sünneti olan Hacamat kavurucu sıcaklarda uyku sorunu yaşayanların derin uykuya dalmasını da sağlıyor.

İnegöl Devlet Hastanesi Hacamat ve Akupunktur Polikliniği sorumlusu Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Hüseyin Avni Çöl, "Hacamat binlerce yıldan bu yanan uygulanan bir tedavi yöntemi. İki şekilde hacamat yapılıyor. Hastanın tahlillerine göre hastanemizde bulunan Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış polikliniğimizde hacamat yapıyoruz. Tekrarlayan uygulamalar yapılabiliyor. Aynı bölgeye tekrar uygulama yapmak için bir ay beklenmesi gerekiyor. Hacamatın hijyenik ortamda eğitimli kişi tarafından yapılması çok önemli" dedi.

Hacamatın ağrısız ve sızısız bir yöntem olduğunu söyleyen Çöl, "Cilt temizliği yapıldıktan sonra hacamat yapılacak noktalar bisturi ile kesiliyor. Ağrısız ve sızısız bir uygulamadır. Kesilen noktaların kapatılması gerekmiyor. Çünkü vücut bu durumu kendi kendine kontrol altına alıyor" şeklinde konuştu.

Rahat uyku sağlıyor

Hamacatın uykuyu olumlu şekilde etkilediğini söyleyen Dr. Hüseyin Avni Çöl, "Vücudun bağ dokusundaki toksit yük azaldığı için uyku apnesini de artırır, rahat bir uyku sağlar. Sıcak havalarda rahat uyumak için hacamat yaptırılmalı" dedi. İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum