Özgür Ayasofya için imza kampanyası

Özgür Ayasofya için imza kampanyası

Sosyal medyada imza kampanyası başlatıldı

Risale Haber-Haber Merkezi
 
Ayasofya'nın ibadete açılması için sosyal medyada imza kampanyası başlatıldı. Kampanyada "Atılacak her imza Ayasofya'yı biraz daha görünür, biraz daha özgür kılacaktır. İbadete açık Ayasofya için; sen de destek ver! Tarihine ve değerlerine sahip çık" ifadeleri yer aldı.
 
Özgür Ayasofya Platformu tarafından yapılan açıklama şöyle:
 
Ayasofya, İstanbul’un fethinin sembolüdür ve alametidir. Bizzat Fatih Sultan Mehmet Han tarafından, fethin hemen akabinde camiye dönüştürülmüştür.
 
Ayasofya vakıftır. Bir vakıf İslam hukukuna göre vakfedildiği gaye dışında kullanılamaz. Ayasofya’yı vakfeden Fatih Sultan Mehmet Han yazdırdığı vakfiyesinde Ayasofya’nın kullanım şekillerini açıkça ifade etmiştir.
 
Ayasofya bina edildiği günden bu yana ibadetgâh olarak kullanılmıştır. Asli görevi ibadet mahalli olması iken, müzeye dönüştürülmesi yapılış gayesine aykırıdır.
 
Ayasofya bugün İslam’ı temsil etmek manasının dışındadır. Oysa camiler ibadet yeri olmakla beraber aynı zamanda İslam’ın şeairi (sembolleri) ve Müslümanların birlik beraberliğini temsil eden mekânlardır.
 
ayasofya_site.jpg
 
İstanbul’un fethi, nasıl ki Peygamber Efendimiz’in (asm) müjdesi ile bu ümmete yüklenmiş bir görev ise, aynı şekilde fethe müyesser olan Fatih’in de bizzat kendisi tarafından vakfettiği Ayasofya’nın asıl görevi olan ibadethaneye dönüştürülmesi hem Resulullah’ın (asm) hem de Fatih Sultan Mehmet Han’ın bu millet üzerinde bir hakkıdır.
 
Ayasofya’nın bu haliyle kalması, bu milletin ebedi düşmanlarını memnun etmekten başka hiçbir amaca hizmet etmemektedir.
 
Ayasofya’nın ibadete kapatılması hukuk dışıdır. Her hangi hukuki bir dayanağı yoktur.
 
İmza kampanyasına katılmak için TIKLAYINIZ
 

ayasofya_banner.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.