Nurcu arkadaşlar kavgalardan uzak durdu

Nurcu arkadaşlar kavgalardan uzak durdu

Vesayetçi derin yapı tarafından vuruşturulduk, kavga ettirildik ancak Nurcular kavgalardan uzak durdu...

Risale Haber-Haber Merkezi

Zaman Gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, 1980 öncesi kendisinin de içinde yer aldığı gençlerin "vesayetçi derin yapı tarafından vuruşturulduğunu, kavga ettirildiğini" ancak Nurcuların kavgalardan uzak durduklarını söyledi.

Fakültede okuduğu yıllarda gençler arasındaki kavgaları anlatan Gülerce, Dev Genç, Ülkücüler ve Mücadeleciler'in kavganın ortasından olduğunu belirtti.

Gülerce, yazısında şu görüşlere yer verdi:

"Çapa’daki fikrî münakaşalar önce yumruklu kavgaya, sonra sopalı kavgaya, daha sonra da silahlı çatışmalara dönüştü. Bu dönemde kim haklıydı kim haksızdı tartışmasının bugün için bir anlamı yok. Mücadeleciler, Çapa ve Ankara Yüksek Öğretmen hariç kavgalara girmedi. O dönemde sağda farklı gruplar vardı. Ülkücüler hemen her fakülte ve yurtta, Mücadeleciler Çapa’da kavganın ortasındaydı. Sayıları çok az olan Nurcu arkadaşlar ve yine MTBB’deki arkadaşlar kavgalardan uzak durdular. Zaten bütün Mücadeleciler, bütün ülkücüler de kavganın içinde değildi.

Habertürk’te geçen hafta Balçiçek İlter’in programında anlatmaya çalıştığım şuydu. Biz o dönem vesayetçi derin yapı tarafından vuruşturulan bir gençliktik. Biz, kavga ettirildik. Halkın çocukları ideolojik kutuplaşma ile vuruşturuldu. 12 Mart darbesi için kaos ortamı oluşturuldu. Aynı şey 12 Eylül öncesinde, yeni bir kuşak için tekrarlandı…

Bugün geldiğim noktada insanlardan bir insan, düz bir Müslüman’ım. Nurcu değilim, İslamcı değilim, şucu bucu değilim. Kimseyi ötekileştirmiyorum, herkesin konumuna saygıyı önemsiyorum. İnsan geldim, insan gitmeye çalışıyorum…

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.