Said Nursiye iftira eden site Genelkurmaya ait

Said Nursiye iftira eden site Genelkurmaya ait

Ergenekoncuların kurduğu din düşmanı ve etnik ayrımcılık içeren sitelerinin iç yüzü ortaya çıktı

Cihan Yenilmez'in haberi

Mahkemenin kabul ettiği dördüncü Ergenekon iddianamesi millete komplo planının ayrıntılarını gözler önüne sererken, belgenin altında imzası bulunan Albay Dursun Çiçek dün tutulanarak cezaevine gönderildi.

Kaos planıyla darbeye zemin hazırlandığı savunan savcıların iddianameye koyduğu deliller ise ıslak imzalı orjinal belgeyi gönderen meçhul subayı doğruluyor. Taraf gazetesinde yayımlanan 'AKP ve Gülen'i bitirme planı' haberinden sonra Karargâh'taki belge imha operasyonu muvazzaf subay, sivil memur ve erlerin tanık ifadeleriyle anlatılıyor. İddianamede 'kara propaganda' yapmak amacıyla kurulan internet siteleriyle ilgili önemli bilgiler veriliyor. Soruşturmayı yürüten savcıların talebi doğrultusunda araştırma yapan TR.NET Orta Doğu Yazılım Hizmetleri AŞ, Milli Savunma Bakanlığı'na ait IP numaralarını kullanan bu sitelerin Genelkurmay'a ait olduğunu tespit etti.

Meçhul subay da ikinci ihbar mektubunda, sitelerin hükümeti yıpratmak için Karargâh'ta hazırlandığını yazmıştı. İnternet andıcı, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılara, 'Kaos Planı'nın orijinalini gönderen 'meçhul subay'ın ikinci ihbar mektubuyla ortaya çıkmıştı. İhbar mektubunda, Genelkurmay'ın 'kara propaganda' yapmak ve hükümeti yıpratmak için internet siteleri kurduğu ve bunları işlettiği ileri sürülüyor ve her birinin adresleri veriliyordu. Genelkurmay Başkanlığı 1. Bilgi Destek Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız'ın imzasını taşıyan belgede, kamuoyunu yönlendirmek maksadıyla kurulan internet sitelerinin yanı sıra günlük takip edilmesi maksadıyla fişlenen internet sitelerine de yer verilmişti.

Genelkurmay Karargâhı'nda yapılan 'basın bilgilendirme toplantısı'nda internet andıcı doğrulandı, ancak Başbakanlık'ın direktifleri doğrultusunda böyle bir çalışma yapıldığı savunuldu. Başbakanlık arşivinde konuyla ilgili herhangi bir talimat ve belgeye ulaşamadı. Bunun üzerine Başbakanlık Müsteşarlığı, Genelkurmay'la temasa geçerek böyle bir belgenin bulunmadığını iletti. Genelkurmay Adli Müşaviri'nin "Başbakanlık'ın direktifi" sözüyle kastettiği emrin ne olduğu soruldu. Ardından TSK'nın internet sitesinde konuyla ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklama internet andıcının 28 Şubat sürecine dayandığını da ortaya koydu. Genelkurmay açıklamasında, "6 Kasım 2009'da yapılan haftalık basın bilgilendirme toplantısında, bir soruya verilen cevapta kastedilen direktif 2000 yılına aittir." denildi. Genelkurmay'ın söz konusu sitelerin 2007'de iptal edildiği yönündeki açıklamasının doğru olmadığı ortaya çıktı. Web adreslerinin 2007'den sonra kullanıldığı, bazılarının 2009'da yeniden güncellendiği belirlendi.

Bazı Ergenekon tutuklularından çıkan belgelerce de tespit edilen internet sitelerini soruşturan savcılar ilginç bir ayrıntıyı da ortaya çıkardı. İddianamede yer alan bilgilere göre, kara propaganda siteleri arasında yer alan irtica.org ve irtica.net internet sitelerinin Bilişim Suçları Şube Müdürlüğü'nce IP numaraları tespit edildi. Bulunan IP numaraları Türkiye'nin tek IP numarası verme yetkisine sahip merkez olan TR.NET Orta Doğu Yazılım Hizmetleri AŞ'ye soruldu. Buradan gelen cevap, sitelerin Milli Savunma Bakanlığı'na yönlendirilen IP numarası ile yayın yaptığını ortaya çıkarttı. İddianamede şu çarpıcı ifadelere yer veriliyor: "TR.NET Orta Doğu Yazılım Hizmetleri AŞ tarafından Cumhuriyet Başsavcılığımıza yazılan 25.12.2009 tarihli yazıda, söz konusu IP adreslerinin TR.NET.IP adres bloklarından olduğu ve internet hizmetleri alınan Milli Savunma Bakanlığı'na yönlendirildiği bildirilmiştir. Dolayısıyla, irtica.org ve irtica.net isimli internet sitelerinin, TR.NET Orta Doğu Yazılım Hizmetleri AŞ tarafından Milli Savunma Bakanlığı'na yönlendirilen 195. 155. 137.41 IP numarası ile yayın yaptığı anlaşılmıştır."

42 internet sitesi üzerinden kara propaganda yapılıyordu

Ergenekon savcılarına ulaştırılan ihbar mektubuyla ortaya çıkan ve kamuoyunu yönlendirmek maksadıyla illegal bir şekilde işletilen internet siteleri şunlar: terorizm.info, irtica.org, nursi.info, geocities.com/fethullahgercegi, irtica.net, ozgurgenc.net, genclik.info, gencizbiz.net, aslar.org, askeriz.info, stratejik.info, tskasker.com, turkatak.gen.tr, turkuz.info, turkler.info, turkses.com, turkeyturks.com, turksturkey.com, turkses.net, turkses.org, pkkgercegi.net, pkkapo.com, apopkk.com, pkkgercegi.com, pkkgercegi.org, armenianreality.com, turkishgenocide.net, turkishmassacre.com, terorveguvenlik.net, terorizm.info, terorgercegi.com, terorveguvenlik.com, terorveguvenlik.org, greekmurderers.net, members.tripod.com/camerian_volunteer, cameria.org, yunanli.com, pontuslu.com, gurbetciler.info, turkuzbiz.org, hepimizturkuz.org, bizturkler.org

Zaman

İLGİLİ HABER:

e-Ergenekon'dan Said Nursi düşmanlığı