Said Nursi Türkiye'yi Atatürk'ün elinden aldı

Said Nursi Türkiye'yi Atatürk'ün elinden aldı

"Türkiye'nin Said Nursi'nin değil Atatürk'ün" diyen Cumhuriyet Behramoğlu'na cevap Haber 7 yazarı Bulut'tan geldi

Risale Haber-Haber Merkezi

"Türkiye'nin Said Nursi'nin değil Atatürk'ün" olduğunu söyleyen Cumhuriyet Gazetesi yazarı Ataol Behramoğlu'na cevap Haber 7 yazarı Mehmet Ali Bulut'tan geldi.

20 Mart tarihli köşesinde Behramoğlu, Said Nursi için "kapkara" ifadesini kullanmış ve "(Türkiye) kapkara Saidi Nursi’nin değil, geleceği muştulayan Mustafa Kemal’in Türkiye’sidir" şeklinde yazmıştı. (İlgili haber için TIKLAYINIZ)

Haber 7 sitesindeki yazısında Ataol Behramoğlu'nun "Türkiye Said Nursi'nin değil Atatürk'ündür" sözlerini "Allah Allah, fol yok yumurta yok. Hayırdır. Bu da nereden çıktı?” şeklinde karşılayan Bulut, "Hakikaten ya. Bu nereden çıktı  böyle! Bugüne kadar, “Türkiye Said Nursi’nindir” diyen birini duydunuz mu? Ben duymadım. Peki Behramoğlu’nun bu telaşı niye? Acaba gazete maaşlarını mı ödeyemiyor. Bir sıkıntısı mı var" dedi.

Said Nursi’nin “Kardeşim ben onun elinden Türkiye’yi aldım” dediğini aktaran Bulut, şunları yazdı:

"Acaba hakikaten Said Nursi dirildi mi? Yahut hiç ölmedi mi? Çünkü adamın mezarı bile yok. Kimsesiz garibanların bile bir mezarı varken mezarı bile olmayan bir adam için nasıl öldü diyebilirsiniz ki? İşte adam söylüyor, “Türkiye Atatürk’ündür Said Nursi’nin değil” diye! Demek ki o da ölmemiş! Atatürk yaşadığına göre pekâlâ Said Nursi de yaşıyor olabilir! Belki Türkiye’yi de kapmıştır hakikaten ama biz bilmiyoruz.  Gerçi, Said Nursi’nin –(‘Zaman’dan Abdullah Aymaz, bir yazısında Ispartalı Arabacı Musa’dan naklen)-  “Kardeşim ben onun elinden Türkiye’yi aldım” dediğini dair bir rivayet var.

"Keza, “….kahraman ve mücahid ordunun ve dindar milletin, ruhundaki nur-u îman ve Kur'an ışığıyla hakikat-ı hali göreceği ve o kumandanın çok dehşetli tahribatını tamire çalışacağı rivayetlerden anlaşılır”  dediğini,
Ve keza, o dehşetli tahribatın, daha sonra nasıl tamir edileceğini anlatırken de “Garibdir hem çok garibdir. Yediyüz sene müddetinde İslâmiyet'in ve Kur'an'ın elinde şeref-şiar, bârika-asa bir elmas kılınç olan Türk milletini ve Türkçülüğü, muvakkaten İslâmiyet'in bir kısım şeairine karşı istimal etmeğe çalışır. Fakat muvaffak olmaz, geri çekilir. "Kahraman ordu, dizginini onun elinden kurtarıyor" diye rivayetlerden anlaşılıyor” dediğini de biliyoruz ama bundan Behramoğlu’nun iddia ettiği hali çıkarmak kolay değil.
Fakat onun da elinde bir hakikat olmalı ki böyle diyor!

Mehmet Ali Bulut'un yazısı için TIKLAYINIZ