2015 Dünya Bediüzzaman Yılı

2015 Dünya Bediüzzaman Yılı

Birleşmiş Milletler Barış Elçisi Muhammed Rıza Dalkılıç, Birleşmiş Milletler’in 2015 yılını “Dünya Bediüzzaman Yılı” ilan edebileceğini söyledi.

Said Özadalı-Nurettin Huyut’un haberi:

RisaleHaber-Birleşmiş Milletler Barış Elçisi Muhammed Rıza Dalkılıç, Birleşmiş Milletler’in 2015 yılını “Dünya Bediüzzaman Yılı” ilan edebileceğini söyledi.

RisaleHaber’e konuşan Birleşmiş Milletler Barış Elçisi ve Filipinler Risale-i Nur Enstitüsü Başkanı Muhammed Rıza Dalkılıç, Filipinler’de yapılan “Adalet” konulu sempozyumdan sonra kendisine barış elçiliği vazifesi verildiğini belirterek, “Risale-i Nur Enstitünün Başkanıyım, dolayısıyla barış elçisi görevini de yürütüyorum. Zaten o unvanla bizi kabul ettiler” dedi.

Birleşmiş Milletler’de Bediüzzaman’ın gündeme geldiğini ifade eden Dalkılıç, “Oradaki konuşulan konulardan biri de şuydu: ‘Biz senelerdir bir İslam Alimi ile ilgili, bir İslam önderi ile alakalı dünya çapında bir faaliyet yapmadık, yapamadık.” En son Mevlana ile alakalı bir proje gerçekleştirilmişti. Şu anda dünyanın buna ciddi anlamda ihtiyacı var. Daha doğrusu model insanlara ihtiyaç var” şeklinde konuştu.

(Muhammed Rıza Dalkılıç'a, Temmuz ayında Filipinler'de gerçekleştirilen Bediüzzaman Sempozyumu nedeniyle Cagayan De Oro valisi Haraula tarafından şehrin anahtarı hediye edilmişti.)

Dalkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu model insanlar seçilirken, şu kriterlere dikkat ediyorlar: Kitleler üzerinde tesiri olmuş, insanların hayat tarzını değiştirmiş, toplumların gidişatını değiştirmiş özelliğe sahip olan kişilerden seçiliyor.

“Mesela bu kişi bir alim olmalı, Çünkü, herhangi bir Müslüman bildiği ve tanıdığı bir alimin sözüne fazlasıyla değer veriyor. Onun hayatını kendine örnek alıyor. O nedenle böyle bir insanı seçerek bunu İslam dünyasına ve insanlığa tanıtmak istiyorlar. 2015 Bediüzzaman Yılı tertiplenebilir. Birleşmiş Milletler sponsorluğunda 195 ülkede Bediüzzaman ve onun İslam anlayışı, onun Peygamber Efendimizi (ASV) ve insanlığı anlama ve anlatma tarzı, barış için yaptıkları tek tek anlatılıp duyurulacak.

“Birleşmiş Milletlerin “Yeni Bin Yılın Hedefleri” başlığı altında bir projesi var. Bu hedeflere ulaşmanın son tarihi 2015 olarak belirlenmiş. 2000 senesinde başladı. Bunların arasında
-Hastalıklarla mücadele
-Fakirlikle mücadele
-Dinler arası diyalog
-İnsanlığı tek bir Allah’ın idaresinde ve hakimiyetinde tek bir aile haline getirmek. Bu aynı zamanda Birleşmiş Milletlerin hedef cümlesi haline de gelmiş.
Yani bu ve benzeri hedeflere ulaşmak için bir hedef konmuş işte o hedef 2015’tir.

“Bu gibi konular Birleşmiş Milletlerin her zaman gündemindedir. Devamlı konuşuluyor. Bu gibi konular konuşulurken Bediüzzaman Hazretlerinin Sulh-u Umumi, dünya barışı konusundaki görüşleri dikkat çekiyor.

Said Özadalı-Nurettin Huyut’un Muhammed Rıza Dalkılıç ile yaptığı röportaj içn TIKLAYINIZ