Hayrat Vakfı Nurcu bir vakıf ona göre!

Hayrat Vakfı Nurcu bir vakıf ona göre!

Serter, Milli Eğitim Bakanlığı ile Kur'an ve Osmanlıca kursu için işbirliği yapan Hayrat Vakfı'nı diline doladı

Risale Haber-Haber Merkezi

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, Milli Eğitim Bakanlığı ile Kur'an ve Osmanlıca kursu için işbirliği yapan Hayrat Vakfı'nı diline doladı.

Görüşlerini Cumhuriyet gazetesinde yayınlayan Serter, "4+4+4" sisteminin "Ümmet Projesi" olduğunu ileri sürdü. Cumhuriyetten öç almak için pusuda bekleyenlere gün doğduğunu da yazısına ekleyen Serter, “Kininin davacısı olmak isteyen ne kadar cemaat, STK, eğitim sendikası varsa, hepsi kolları sıvadı, atağa geçti ve Cumhuriyetin kazanımlarını törpülemeye başladı" iddiasında bulundu.
 
4+4+4 sistemini eleştiren Serter, sözü Hayrat Vakfı'na getirdi ve vakfın Said Nursi ile irtibatlı olduğunu üzerine basa basa söyledi. Serter, "Kuran kurslarındaki yaş sınırının kaldırılmasının ardından Hayat Boyu Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlı Kuran kurslarının eğitimi, Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan alınarak Hayrat Vakfı’na devredilmiştir. Hayrat Vakfı ile bakanlık arasında imzalanan protokole göre bu kursların eğitiminde sorumlu tek kurum Hayrat Vakfı’dır. Hayrat Vakfı Nurcu bir vakıf olup, kurucusu Saidi Nursi’nin öğrencilerinden olan Ahmet Husrev’dir. Vakfın web sitesinde ise vakfın “Fen ve felsefeden gelen dinsizlik bütün dünyaya yayılmakta” olduğu için kurulduğu açıklanmaktadır" dedi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.