Vicdan cezaevi din hapsini kabul etmedi

Vicdan cezaevi din hapsini kabul etmedi

Bir kişi zamana, zemine, sorana, konjonktüre göre İslam'ı anlatıyorsa ondan Allah'a sığınırım

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, dini vicdanlara hapsetmek isteyenlerin uzun zaman uğraştıklarını belirterek, ''Ama vicdan cezaevi bunu kaldıracak büyüklükte olmadı, olması da mümkün değil, o yüzden de başarılı olma şansları yok'' dedi.
 
Diyanet İşleri Başkanlığı'nca Sapanca ilçesindeki Güral Otel'de düzenlediği İl Müftüleri Semineri'nin açılışında konuşan Bozdağ, insanların din görevlilerinin sözlerine büyük kıymet verdiğini ifade ederek, din görevlilerinin de Kur'an, sünnet ve İslam alimlerinin ortaya koyduğu anlayışlar çerçevesinde yüklendikleri misyonun gereğini doğru biçimde yapmasında büyük fayda olduğunu söyledi.
 
Dinin sadece vicdan özgürlüğü ve vicdanlara hapsedilen bir şey olmadığına dikkati çeken Bozdağ, sözlerini şöyle tamamladı:
 
''Her zaman söylüyoruz, camide de vardır, sokakta da vardır, evde de vardır, işyerinde de vardır, hayatın her yerinde vardır. Vicdanlara hapsetmek isteyenler uzun zaman uğraştılar ama vicdan cezaevi bunu kaldıracak büyüklükte olmadı, olması da mümkün değil, o yüzden de başarılı olma şansları yok. Zaman zaman, zamana, zemine göre konuşan, sıfatı kendilerinden menkul bazı ilahiyatçılar çıkıyor, bazı dini bilgiler aldığını söyleyen insanlar çıkıyor ve toplumda yalan yanlış bazı şeyleri de yaymaya, konuşmaya çalışıyorlar. Öteden beri baktığım zaman bir kişi zamana, zemine, sorana, konjonktüre göre İslam'ı anlatıyorsa ondan Allah'a sığınırım.
Çünkü İslam'ı anlatanlar Kuran'a, sünnete, içtihada, ulemanın Kuran ve sünnetten süzülerek gelen anlayışlarını alarak zaman neyi söylerse söylesin, zemin ne olursa olsun, konjonktür ne olursa olsun, soran kim olursa olsun, onların dediğini değil, Allah ve Resulü'nün dediğini diyenler müftülerdir, diyenler din alimleridir.''

Haberler