Ankara Barosu'sunda başörtüsü engeli

Ankara Barosu'sunda başörtüsü engeli

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın avukat eşi Zübeyde Kamalak'a Ankara Barosu'nda başörtüsü engeli çıkarıldı

Kamalak'ın, yanında staj yapan Ceren Turgut'un Ankara Barosu'ndaki cübbe giyme törenine katıldığı, ancak burada cübbe giymesinin Baro Başkanı Metin Feyzioğlu tarafından engellediği bildirildi.

Baroda yaşananları anlatan avukat Sübeyde Kamalak, "Bugün, yanımızda çalışan avukatın Ankara Barosu Eğitim Merkezi (ABEM)'ndeki yemin törenine katıldım. Geleneksel olarak avukatlık yemininden sonra anne babaları veya istedikleri bir kişi bu avukatlara cübbe giydirir. Milletvekillerinin de bulunduğu salonda Baro Başkanı Metin Feyzioğlu açış konuşmasında, isteyen gelip cübbe giydirebilir diye davette bulundu. Bizim Ceren Turgut isimli avukat arkadaşımız da benden rica etti. Kürsüye çıktım. Ben de bir avukat olduğum için önce kendim cübbemi giymeye çalışırken Feyzioğlu engel oldu. Başörtülü birisinin kanunlara göre avukatlık cübbesi giydiremeyeceğini iddia etti. "Siz cübbe giymeden, avukata cübbe giydirebilirsiniz." dedi.

Olaya tepki gösteren Zübeyde Kamalak, yeni özgürlükçü anayasa yapılmasının konuşulduğu bir zamanda hala böyle uygulamalara tevessül ediliyor olmasının üzücü bir durum olduğunu söyledi. Başörtüsü nedeniyle bu tavırlara muhatap olmamaları gerektiğini belirten Kamalak, "Kanal kanal gezip demokrasiden bahsediyorlar. Ama demokrasiye en büyük darbeyi kendileri vuruyorlar. Hala bu zihniyetlerin var olması şahsımdan ziyade ülkem adına gerçekten üzüntü verici." dedi.

(CİHAN)