Malezya TV'sinde Risale-i Nur anlatıldı-VİDEO

Malezya TV'sinde Risale-i Nur anlatıldı-VİDEO

Al Hijrah TV'de Risale-i Nurlar, Malayca tercumeler ve www.MalaysiaNur.com sitesinin tanıtımı yapıldı

Risale Haber-Haber Merkezi

Malezya hükümetine bağlı faaliyet göstermekte olan ve uydudan yayın yapan Al Hijrah TV'de Risale-i Nurlar, Malayca tercumeler ve www.MalaysiaNur.com sitesinin tanıtımı yapıldı.

Malezya-Türkiye Kültür Derneği'ni temsilen "Assalamualaykum" programına katılan Yusuf Mehcur ve hanımı Zeliha Mehcur Malayca Risale-i Nurları ve MalaysiaNur websitesini anlattılar.

Sunucunun "Neden dört dilde yayın yapıyorsunuz?" sorusuna Yusuf Mehcur, "Malezya çok kültürlü bir toplum, Malay, Çinli ve Hintlilerden oluşuyor. Biz de bugün köylere bile girmiş olan internet aracılığıyla herkese ulaşmak istiyoruz. Materyalizm ve Darvinizm gibi cereyanlara karşı en etkili bir çare Risale-i Nur' u okumak ve yaşamaktır. Bütün eserlerimizi ücretsiz olarak sunuyoruz, artık okumamak için bir özür olamaz" şeklinde cevap verdi.

Zeliha Mehcur ise, yeni tercüme, Malayca Hanımlar Rehberi'nden bir paragraf okuyarak kısaca hanımlarin Nur derslerinden bahsetti. "Yeni bir site olan MalaysiaNur, görenler tarafından takdir topluyor. Bir hanım izleyici siteye mail atarak derslere iştirak etmek istedi. Güzel hizmetlere vesile olmasını Cenab-ı Erhamurrahimin'den niyaz ederiz" dedi.