Medine'de sevinç ve hüzün bir arada

Medine’de seviç ve hüzün bir arada yaşanır. Nurlanmış şehir, Cennet bahçesi, yanında dünyaya nur saçan kainatın Efendisi (asm) ve dava arkadaşları, iki tane kayın pederi Hz. Ebubekir ve Hz. Ömer.

Karşılarında Cennet’ü-l Baki’ var. On binlerce sahabi ile Hilim sahibi ve peygamberimize iki defa damat olma şerefine nail olmuş cennetle müjdelenen Hz. Osman. Peygamberimizin hanımları, çocukları, halaları on binlerce sahabi ve  daha niceleri var.

Medine’de iken bu nurani halkanın içindesiniz. Namazlardan önce ve sonra selam veriyorsunuz. Adeta huzura kabul edilmenin sevinci ve layık olmadığınızın mahcubiyeti ile onlara ahdınızı yenilemenizi ve ittibaınızı ifade ediyorsunuz.
Dünyada alacağı lezzetin doruk noktasına, Allah Resulunun karşısında el bağladığınız an kavuşmuş oluyorsunuz. O zevk ve lezzet ancak yaşanır. Kelimelerle ifade etmek mümkün değidir.

Dünya fani olduğu, zamanın akıp gittiği hakikatıyla oradan ayrılma durumuna geliyorsunuz. Hidayetinizin vesilesi, iki dünya saadetini kazanmanıza sebep olan kainatın Efendisinden ve O’nun seçilmiş büyük insanlar olan arkadaşlarından ayrılmak kolay olmuyor. İçinizi bir hüzün kaplıyor ve birşeylerini kaybeden çocuklar gibi ağliyorsunuz. Yalnız siz mi ağliyorsunuz? Hayır oradan ayrılan herkesten hıçkırıklar işitiyorsunuz.

Dua ediyor, Rabbinize yalvarıyorsunuz; “Bir daha, bir daha, binler defa daha ziyaretler nasip eyle” diye bütün zerrelerinizle söylüyorsunuz.

Okumasını bilen herkes gün boyunca ellerinde Kur’an, binlerce hatimler yapıliyor. Siz de o manevi şirketin bir ferdisiniz. Hatim duaları, veda ziyaretleri ve yakarışlar. O yüce insan vesile kılınarak yapılan arzlar inşaallah kabul oluyor.

Son ziyarette arka arkaya gidiyor ve ağlamalar devam ediyor. Acaba bir daha nasip olur mu diye iç çekiyorsunuz.
“Kişi sevdiği ile beraberdir” hadisi insanı rahatlatıyor. O’nun sünnetine ittiba eden, o nurlu yolda zik-zak çizmeden devam eden, kısacası O Zat gibi yaşamaya gayret edenler, dünyada manen, Ahirette hem manen hem de maddeten beraber olacaklardır. Rabbimiz bizleri de O’nun ile beraber olanlardan kılsın.

[email protected]

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.