Körfez Geçiş Köprüsü bölge ekonomisini hareketlendirdi

Körfez Geçiş Köprüsü bölge ekonomisini hareketlendirdi

Körfez Geçiş Köprüsü güzergahındaki il, ilçe, belde ve köylerin ekonomisi canlandı.

2018 yılında hizmete açılması planlanan Körfez Geçiş Köprüsü güzergahında yer alan il, ilçe, belde ve köylerde proje tamamlanmadan ekonomik hareketlilik kendini göstermeye başladı.

Yalova Kent Konseyi tarafından düzenlenen “Yalova’nın Geleceği Kentsel Gelişim Senaryoları ve Yol Haritası Çalıştayı”nda 3.Köprü projesinin yansımaları konuşuldu.

"KÖPRÜ'NÜN YANSIMALARI FIRSATA ÇEVRİLMELİ"

Yalova Belediye Meclisi salonunda yapılan çalıştayın açılış konuşmasını Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman yaptı. 17 Ağustos 1999 depremi ve Körfez Geçiş Köprüsü projesinin Yalova’nın 2 önemli kırılma noktası olduğuna dikkat çeken Vefa, "Köprünün yansımaları fırsata çevrilmeli" dedi.

Körfez Geçiş Köprüsü’nin Yalova’nın sanayi ve ekonomisine çok büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Vefa, "Proje güzergahında yeni ekonomik faaliyetler ve istihdamlar ortaya çıkacaktır"dedi.

Körfez Geçiş Köprüsü bölge ekonomisini hareketlendirdi.

2016 YILININ SONUNDA AÇILACAK

28 Ekim 2010’da temeli atılan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu projesinin Gebze-Bursa arasındaki 83 kilometrelik kesiminin 2016 yılının sonunda açılacağını söyledi.

Projenin tamamının ise 2018 yılı sonunda biteceğini belirten Vefa, "8 milyar dolarlık projenin güzergahında yer alan il, ilçe, belde ve köylerimizde büyük bir ekonomik hareketlilik şimdiden başladı" diye konuştu.

Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.