Kanadalı aktivistin Kur'an öğrenme aşkı

Kanadalı aktivistin Kur'an öğrenme aşkı

Görme özürlü Kanadalı Müslüman aktivist Abdul Melik Clare, Kur'an öğrenme hikayesini anlattı. 16 yaşında İslam'la tanışan Clare, Kur'an'ı kabartma alfabeyle öğrenmiş.

Kübra Sönmezışık'ın haberi:
 
Uluslararası 1. Kabartma Kur'an Buluşması konferansına katılan Kanadalı araştırmacı aktivist Abdul Melik Clare, İslam dini ile ilk 1992 yılında 'Malcom X'in İslam'ı anlattığı hikayeleri okuyarak tanıştığını söyledi. 'Malcom X hikâyelerinde İslam dininden bahsediyordu. Allah'ın tek olduğunu duymak beni çok etkiledi' diyen Abdul Melik, Arapça bilmediği için Kur'an'ı okumakta zorladığını, aldığı özel eğitim sayesinde Kur'an okumayı öğrendiğini belirtti.
 
YAVAŞ YAVAŞ ÖĞRENDİM
 
Clare, 16 yaşında İslam dinini seçtikten sonra, Suudi Arabistan'dan tanıdığı bir ailenin kendisine Kur'an gönderdiğini belirtti. İlk başta Kur'an'ı okuyamayan Abdul Melik'in cesareti kırılmış. Clare, 'Ama sonra Kur'an kursuna gittim ve öğretmenim bana her şeyi öğretti. Kur'an harflerini görünce önce kafam karıştı. Sonra yavaş yavaş harfleri yazmaya başladım. Daha sonra harfleri nasıl bir araya getireceğimi öğrendim' dedi.
 
Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.