İşte gerçek ordu düşmanının karakteri

TSK’da hareketlilik çok arttı. insanlar suskun ama huzursuz, stres katsayısı yüksek. Özellikle özel görevlerde olanlar emir komuta zinciri dışında bir şey yapmadıkları halde ihbarla yakalanıp hapse gidebilecek korkusu içindeler.

Ankara’da yargının görevini yapmaya başlaması ile açıklayıcılık değeri çok yüksek olayları görmeye başladık

Bu arada Antalya Belediye Başkanı ‘iyi çocuk’ Mustafa Akaydın'dan açıktan darbe iması haberi basına yansıdı. Konuşma şöyle; "Ülkenin bugün geldiği nokta övünülecek nokta da değil. Hükümetin başında öyle bir başkan var ki Damat Ferit Paşa'dan farklı bir kimlik izlemiyor. Türkiye'nin tek güvencesi TSK kalmıştır. Demokrasi aşığı olarak söylemek istemezdim ama tek güvenilecek kurum TSK'dır.

Derin ordu denilebilir mi?

Gayri Nizami Harp (GNH) teşkilatı yani Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK) ve Seferberlik Tetkik Kurulu’nun görev tanımı şöyledir;

“Fiziki, ekonomik, psikolojik, siyasi vb. işgal ve/veya teşebbüs durumunda işgali ortaya çıkarmak, karşı tedbirleri uygulamak, ülkemize karşı GNH uygulama ve teşebbüsleri olduğunda icra edilecek karşı tedbirleri oluşturmak için Yer altı, Gerilla ve Kurtarma-Kaçırma Kuvvetlerinden oluşur.

Başta psikolojik harp ve harekat olmak üzere, sabotaj, baskın, pusu, tahrip, suikast, kurtarma ve kaçırma, tedhiş, sokak hareketleri türü eylemlerden ve gizli etkinliklerden oluşan harekat teknikleri, emniyete öncelik veren bir harekât konseptidir”

Bu örtülü kuvvet yasaldır, istihbarat görevi olmayan operasyonel birimlerden oluşur. Böyle dehşet eğitim almış subay ve astsubaylar belli bir kadronun elinde ise neler olmaz ki?

Bu durumda Sayın Arınç’ın evinin yakınında köstebek için istihbarat toplama savunması geçersizdir. Ancak darbe sabahı kimi nereden alacakların teyidi işlemi olabilir. Hata yapmamak için yazılı notla tespit mantıklıdır.

TSK’da intiharlar artacak mı?

Sadece özel görevlerde olanlar arasında değil genel olarak yaşanan belirsizlik kaygı düzeyini yükseltti.

TSK’da hareketlilik çok arttı, insanlar suskun ama huzursuz, stres katsayısı çok yukarıda. Özellikle özel görevlerde olanlar emir komuta zinciri dışında bir şey yapmadıkları halde ihbarla yakalanıp hapse gidebilecek korkusu içindeler. Bastırılmış öfke kişinin kendisine yönelebilir. Bir insanı en çok yaralayan şey önem verdiği ile ilgili yaşadığı hayal kırıklıklarıdır. Altı denizci subay intiharında bu gerekçe düşünülmeli.

Darbe hazırlığı ihtimali ve kedilerin aslan kesildiği anlar

Birinci ihtimal, yukarıda özetlenen görev tanımının gereğini durumdan vazife çıkaran ‘Çıkar amaçlı örgüt’  Talat Aydemir tipi girişimde bulunabilir.

İkinci ihtimal, çılgınca darbe yapmak isteyenler ya darbe ya toplu katliam ya da intihar diyebilirler.

Üçüncü ihtimal darbenin üç ayağının kadro, yasal dayanak ve kriz ortamı olduğunu biliyoruz. İki ayak zaten var üçüncü ayak kriz ortamı için hazırlık yapılıyor olması akla çok yatkındır.

Hazırlıksız darbe gülünç bir iddiadır. Basit bir sonbahar tatbikatı için dokuz ay önceden planlar ve hazırlıklar yapılırken darbenin projelendirilmemesi mümkün değildir.

Dördüncü ihtimal emir komuta zinciri içerisinde darbe hazırlığına karşı operasyon yapılmadığı için istihbarat birimlerince muhbir mekanizması işletilmiştir.

Beşinci ihtimal bu NATO projesidir ve yarım kalan çuval geçirme işleminin devam ettirilmesidir. 3 Temmuz 2003’te Irak Süleymaniye’de NATO stratejisine uymayan Genelkurmaya gözdağı verilmişti. NATO’ya göre ÖKK subaylarının kriptolarına el koyup başına çuval geçirilme dersinin tekrarı gerekiyordu. İhbar telefonu güçlü gizli servis eylemidir.

Asker düşmanlarını tanıyalım...

GNH yönetmeliğinin son şekli ÖKK’lığına bu yetkiyi vermektedir bu yetki aktif hale her an geçebilir. Üst düzey komutanlar da kendilerine dikkat etmelidirler

"Türkiye 1919 öncesi şartlardadır, her özelleştirme ekonomik işgaldir, yurdumuz Sevr şartlarındadır, Başbakan Damat Ferit paşaya benzemektedir” sözlerine dikkat edelim.
Bu sözler ‘Ekonomik, psikolojik ve siyasi işgal ve/veya teşebbüs durumunda işgali ortaya çıkarmak ve karşı tedbirleri uygulamak’ görevine ne kadar uygundur.
Birileri dış işgal için kurulmuş gizli ordumuzu böyle yasal gerekçe ile darbe olacak beklentisine sokmaktadır. Ordu’yu iç güvenlik için göreve çağıranlar kendi tembelliklerini böyle kapatamazlar.
‘Ordu Göreve’ anlamına gelecek sözler söyleyen ve ordumuzun iç siyasete müdahalesini isteyen Mustafa Akaydın karakteri gerçek ordu düşmanı karakteridir.
Asker düşmanlarını tanıyalım.

Haber 7

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum