İsrail kayıplarını gizliyor

İsrail kayıplarını gizliyor

Gazze’de bataklığa saplanan işgalci-terör devleti ordusunun kayıpları her geçen gün artarken, İsrail’in kamuoyu tepkisinden çekindiği için kayıplarını gizlediği ortaya çıktı.

Kayıplarını peyder pey açıklayan terör devletinin en son yaptığı açıklamaya göre, çatışmalarda öldürülen İsrailli asker sayısı 28’e yükseldi. Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ise, öldürülen İsrail askerlerinin sayısının 53 olduğunu açıkladı.
   
Bir avuç Kassam mücahidi karşısında zor duruma düşen ve Gazze’de bataklığa saplanan işgalci-terör devleti İsrail’in, kamuoyu tepkisinden çekindiği için çatışmalarda hayatını kaybeden asker sayısını gjzlediği ortaya çıktı. Kara operasyonun başladıği ilk günlerde çatışmalarda verdiği kayıp sayısını yalanlayan İsrail,  cepheden gelen tabutlar karşısında gerçeği açıklamak zorunda kaldı. 
 
KASSAM: ÖLDÜRÜLEN İŞGALCİ SAYISI 53
 
İşgal devletinden yapılan son açıklamada, Gazze’ye başlatılan kara operasyonlarında ölen asker sayısının 28’e yükseldiği bildirildi.  İşgal ordusuna darbe üstüne darbe vuran Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ise,  açıklanan rakamların gerçeklerle örtüşmediğini belirterek  öldürülen İsrail askerlerinin sayısının 53 olduğunu öne sürdü.  İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada isimleri daha önce açıklanan 7 askerin yanı sıra 2 askerin daha adı açıklandı.  Çatışmalarda ölen 2 askerden birinin keskin nişancı tarafından vurulan askerin kıdemli başçavuş Oded ben Sira (22) olduğu duyuruldu. Diğer öldürülen askerin ismi ve rütbesinin ise daha sonra açıklanacağı bildirildi. İsrail Ordusu daha önceki duyurusunda, 7 askerin adını açıklamıştı.  Gefen Tabur Komutanı Dolev Kidar (38), Golani Tugayı Komandosu Tal Yifrach (21), Golani Tugayı Komandosu Yuval Dagan (22), Komando Nadav Goldmacher (23), Kuzey Gazze Operasyon Komutanı Baynesain Kasahun (39), Teğmen Yuval Heiman (21), Teğmen Jordan Ben Simon (22)’un öldürüldüğünü ilan etmişti.
 
Bu arada İsrail Ordusu Güney Bölgesi Komutanı’nın oğlu Eftar Terceman’ın da dün  Gazze’de direniş güçleriyle girdiği çatışmada öldüğü bildirildi. İsrail İkinci Kanalı ise, dün akşam saatlerinde Aşkelon’daki Berzlay Hastanesine son 24 saatte 50 yaralı askerin getirildiğini açıkladı.
 
İSRAİL KABUL ETTİ: BİR ASKERİMİZ KAYIP
 
Öte yandan  İsrail’in önde gelen gazetelerinden Haaretz’in haberine göre, İsrail ordusu, Pazar günü Şicaiyye’de saldırıya uğrayan bir zırhlı araçtaki yedi İsrailli askerden altısının cesedine ulaşıldığını ancak bir askerin kayıp olduğunu açıkladı.  
 
Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.