İşaratü'l İ'caz'dan sonra Ayasofya da açılacak

İşaratü'l İ'caz'dan sonra Ayasofya da açılacak

Çantacı Necmi abiden gündeme dair açıklama

Risale Haber-Haber Merkezi

Çantacı Necmi abi olarak bilinen Necmi İlgen, İşaratü'l İ'caz'ın basılmasından sonra Ayasofya'nın da açılacağını söyledi.

Kendi adına açılan sitesinde gündeme dair açıklamalarda bulunan İlgen, eskiden ezanların okunmadığını, Kur'an kurslarının yasak olduğunu, Nur dersanelerinin her gün basıldığını belirterek, "Şimdi görüyoruz her yerde rahatlıkla derslerimiz yapılıyor, konferanslarımız veriliyor. Her yerde Risale-i Nurlar okunuyor" dedi.

Hükümetin cemaatleri yok edeceğine dair iddialara inanmadığına dikkat çeken İlgen, "Bak başörtüsü serbest oldu meclise kadar başı örtülüler girdi. Her mahallede Kur'an kursları açıldı ve açılıyor hala. Okullara Siyer ve Kur'an-ı Kerim dersi koyuldu. İşaratu'l İ'caz basıldı. Üstadımızın o zaman Menderes'ten arzu etmiş. Ne demiş? Ayasofya yı aç, Risale-i Nurları resmen bastır. 163. maddeyi kaldır. 163. Maddeyi kaldırmak Rahmetli Turgut Özal'a nasip oldu. Bu hükümete de -başbakanımızdan Allah Razı Olsun- İşaratu'l İ'caz basıldı. İmza attı oraya 'tamamının olması dileğiyle' diye. Tamamı da basılacak. Bunları Üstadımız istiyordu. Bir de Ayasofya vardı onu da açarlar inşallah bekliyoruz" şeklinde konuştu.

AYASOFYA'NIN AÇILMASI İÇİN KİM, NE DEDİ? TIKLAYINIZ

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum