İHH, yetimlerle piknikte buluştu

İHH, yetimlerle piknikte buluştu

İHH Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çelik, “Dünyada 40 binden fazla yetim İHH tarafından destekleniyor.

İnşallah Türkiye’deki Müslümanların yardımıyla bu sayıyı 100 bine çekmek gibi bir hedef var. Çok az bir parayla bu yetimleri sevindirebiliriz” dedi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çelik, dünyada 40 binden fazla yetimin İHH tarafından desteklendiğini belirterek, “İnşallah Türkiye’deki Müslümanların yardımıyla bu sayıyı 100 bine çekmek gibi bir hedef var. Çok az bir parayla bu yetimleri sevindirebiliriz” dedi. İHH’dan 10 kişilik ekip, Bangladeş’te yetimlerle piknikte bir araya geldi. Cox’s Bazar’da, İHH’nın ülkedeki partner kuruluşu Bangladeş İslami Yardım Vakfı tarafından organize edilen piknikte yetimler, ekibi çiçeklerle karşıladı. Piknikte, farklı kategorilerde koşu, halat çekme, kaşıkta bilye tutma, kızlar arasında yürüyerek dikiş dikme, çuval ve kriket yarışmaları yapıldı.

Yetimlerin Kur’an-ı Kerim ve ilahiler okuduğu etkinlikte, yarışmalarda dereceye giren çocuklara çeşitli hediyeler sunuldu. Pikniğe katılan 150 çocuğa hijyen kiti verildi.

Etkinlikte konuşan Çelik, “Yetim Dayanışma Günleri” kapsamında, Bangladeş’e ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi.

Amaçlarının, İHH’nın Bangladeş’te desteklediği 250 yetimle bir araya gelmek olduğunu aktaran Çelik, “Onlarla vakit geçirmek, sevinçlerine ortak olmak, üzüntülerini biraz olsun gidermek için buraya geldik. 150 kadar çocukla piknik yapıyoruz. Çocukların sevinci gözlerinden okunuyor. Türkiye’den buraya paralarını ve dualarını gönderen insanların burada yaptıkları hizmetlerin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha yaşayarak görmüş olduk. Onlara, buradaki yetimler adına tekrar teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Çelik, İHH’nın Bangladeş’te 10 yıldır faaliyet yürüttüğünü dile getirerek, İHH’nın bölgede yetimhaneler ve su kuyuları açtığını, cami inşa ettirdiğini, kurban eti ile kumanya dağıtımı gerçekleştirdiğini söyledi. Mehmet Çelik, Yetim Dayanışma Günleri kapsamında Bangladeş’in farklı kentlerinde 6 gün boyunca yetimler için çalışmalar yapacaklarını sözlerine ekledi.

Bangladeş İslami Yardım Vakfı Genel Sekreteri Muhammed Nurul Amin, İHH’nın sponsorluğunda düzenlenen piknikte, yetimlerle dayanışmanın önemli bir örneğinin yaşandığını belirtti.

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.