Yeniden yeşermek

Tepkiler çığ gibi demek istiyorum ama nafile; cılız ve yetersiz, sloganik ve hissiz, iş sanal mücahitlere kaldı! Dar alanda cesaret teraneleri sunmaktan öte bir şey yok, avuç içi dokunuşlarla dünyayı değiştireceğini sananlar gerçekliğin aynasını görebiliyor mu?

Bizim mahallenin diyebileceğimiz marketler hala coca cola satmaya devam ediyor, tiryakiler içmeye devam ediyorsa ne söylemeli nasıl söylemeli bilmiyorum.

Demek Gazze biziz, içimiz Gazze olmuş da haberimiz yok; zihin ve kalbimiz sürekli bombalanıyor, latifeler ölüyor, ukba uzak rüya gibi görülüyor! Bir nevi sekir hali, dünyalaşma sarhoşluğu.

En basiti ve en kolayını yapamıyorsak, zoru nasıl başarırız, güçsüzler nasıl kılıç sallar da zafere ulaşır? Kalp çer çöple dolmuş, akıl ıvır zıvırla meşgulse hakikat görülür ve o hal ile yaşanılır mı? Ne kadar arınmışlık o kadar hakikat, o kadar safiyet, o kadar ihlâs.

İhlâslı bir zerre yıldız gibidir, ihlâssız bir yıldız da zerre gibi. Sahte ışıklara meftun olduk, serap yokuşlarda yorulduk, zerre ve yıldız hakikatlerden uzak kaldık, uzaklaşıyoruzdur da! Genişliyor büyüyoruz gibi görünüyorsak da içimiz boşalıyor!

Umutsuz ve karamsar değiliz lakin vakıa ortada.

Dünya sevgisi kalbimizin orta yerine oturmuş kalkmıyor, onu kaldırmadıkça madden ve manen kalkınamaz, dünyaya söz söyleyemez, güzel bir hal sunamayız!

İçe dönmek içteki ejderhayı dizginlemek zor, zorla yüzleşmekten kaçınıyor kolayı tercih ediyor, öncelikli düşmanı dışta arıyor, semer dövmeye devam ediyoruz, güne göre semer değiştiriyoruz sadece.

Güzel insanları, hakikat kahramanlarını, hizmet erlerini tenzih ederim; dünya onların hürmetine dönüyor, umudumuz çoğalmaları daha görünür olmaları, halle dünyaya güzelliği göstermeleri, insanları kurtuluşa çağırmaları…

Biz, her birimiz bu yolun neresindeyiz, günde beş kere kıble kontrolüne samimiyetle yapıyor muyuz, kalp pusulası iyi gösteriyor mu? Yapmıyor, pusulayı onarmıyorsak “Yahudileşme” temayülü kapıda bekliyordur, bombalar art arda gelir!

Rahman ve Rahim olan Allah’a umudumuzu yenilemek, yeniden yeşertmek; var olmak ve var kalmak için her gün yapmamız gereken ameliye vesselam.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum