Geleceğin neresindeyiz?

Gazze gündemden düşmüyor düşmeyecek de; çocuklar ölmeyinceye, büyükler gün yüzü görene dek sürecek bu akış. Ümitsiz yaşayamayız, ümidi bitirdiğimizde ölmüşüzdür. Biliriz ki bir ölür bin diriliriz. Niyet amelin üstündedir, niyetin üstünde de ihlâs vardır.

Gönlümüzün bir köşesi Gazze; nasıl unuturuz, keza Doğu Türkistan’ı ve dünyanın diğer diyarlarında zulüm gören kardeşlerimizi, bütün masumları mazlumları…

Cihad ruhu; enfüste ve afakta var olmak için yitirmemiz gereken ruh; gönlü çer çöple doldurmak o ruhu uçurmak, onunla bağları koparmak, yere çakılı kalmaktır.

Gazze geceyi yaşıyor, imanının derecesinde geceyi hisseder de gayrete geliriz, hiçbir yer kıpırdamıyorsa ölüm nişanesidir, yaşarken ölme nişanesi!

Ne yapabiliriz ki denirse yapacak çok şey var denir. Dua, boykot ve dahi Cihad ruhunu yenilemek, gönlü temizlemek, aklı onarmak, hakikat ehli olmak, her şeyde ve her bir şeyde hikmeti, rahmeti görür derecesine gelmek. İnfak ehli olmak, hizmet için gayrete gelmek, güzel ahlak sahibi olmak, çevreye güzel bir örneklik teşkil etmek…

İyi bir Müslüman, faal bir Mü’min olmak.

Haramlardan, yahudileşmeden yılandan, akrepten kaçar gibi kaçmak… Ya şükür ya sabır ehli olmak. Kur’an’la meşguliyeti arttırmak, bağları kuvvetlendirmek, sünnete sarılmak…

Dahası herkes kendini biraz bilir, kendini kandırmaktan vazgeçmek; kişisel tarihini okumak nerede hata yaptığını, yapıyor olduğunu görmek ve telafi yoluna tövbe ve istiğfarla girmek, kul hakkından ve kamu hakkından uzak durmak…

Yapacak çok şey var, yapacaklarımıza ömrümüz yetmez; niyetimizi samimileştirir, ihlâsa erersek az şeyle çok şey yapabiliriz.

Az ordu çok orduyu çok zaman yenmiştir; tarih bunun tekerrürüyle doludur. Bugünün Calut müsveddelerine ders vermenin tam yeridir.

Ayet gayet açık; “Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin.” Ümidi yitirenler imanını yitirenlerdir. Onun için Gazze gülecek, Gazzeliler gülecek, güzel gelecek onlara da gelecek.

Şimdi biz bu geleceğin neresindeyiz, ne yapıyoruz, ne işteyiz, hangi gündemin peşindeyiz, gündemimizde ne var?

Gazze’de binalar yıkılsa insanlar ölse de Gazze vardır, masumlar yaşayacak ve yaşamaya da devam edecektir vesselam.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum