Aman dikkat!

“Dikkat” ve “Özen” muvaffakıyete götüren iki anahtar kelime, bu kelimelere ne kadar sağlam dayanılırsa başarıya o kadar yakın olunur. Sınırda nöbet tutan ne kadar dikkatli olması gerekiyorsa o kadar dikkatli olmalı; haberleri, yorumları dinlerken, fotoğraflara bakarken ki hüküm verildiğinde adaletten şaşılmasın, zulme düşülmesin!

Malumatfuruş cerbezecilerin yaktığı ateş, uyandırdığı fitne dikkatle anlaşılır, özenle söndürülür. İnternet akışı uzağı yakın etti, dünya küçüldü avuç içine sığdı, avuç içi dokunuşlarla dönüyor dünya! Uzak fitne yok artık, teknoloji hayırdan çok fesatta kullanıyor; yapay zekâ ile bu daha da hızlanacak, dikkat edenler bu olumsuzluklardan kurtulacak!

Haber kaynağını sormak, araştırmak, karşılaştırmak dikkatin ilk adımı, bu ilk adım atılmazsa akışta kaybolunulur, bilmeden fitnenin bir parçası olunur. Kötülükler yayıldıkça yayılır; zihin kirlenir, kalp kararır, ümitsizlik kaplar gönül ufkunu. Müflis olduğu halde muhlis olduğu zannı, kibrini arttırır. Artık at iz it izi birbirine karışmıştır, ayır ayırabilirsen!

Faruk olanlar, Furkan olanlar, farkındalığa sahip olanlar görür bu ince gerçekliği. Hikmet ehli olmak bilgi budalası olmanın ötesinde ulvi bir bakış, görüş ve hükmediş sahibi olmaktır; başı dikkat ortası dikkat sonu dikkattir bu işin ve de özen!

Ne kadar özen, ihtimam, himmet o kadar muvaffakiyet, o kadar başarı.

Bahar bize ne söylüyor, yeryüzü neyi dillendiriyor, gök neden haber veriyor? Arı vızıltısından yıldız akışını, Kehkeşan nakşını görebilmek, her bir parmak izindeki farklı mührü keşfedebilmek dikkati deha derecesine çıkaranların yapacağı bir eylem, bir erdem…

Toplumu ayakta tutacak, ileriye taşıyacak böylesi erdem sahipleridir. Teknolojik fesada uğramış zihinleri diriltecek, ahlaki çöküşü tersine çevirecek, adalet ve hakikati gösterecek de onlardır.

Bize düşen böylesi bir öğreti ve erdeme sahip olmak, böylesi bir eğitim verebilmek, toplumu, ülkeyi bu ilke ve ülkü ile yeniden inşa edebilmektir.

Evet, bir seçimden geçtik yeni bir seçim önümüzde, balıksırtı duruşu düzlüğe çıkarmak göstereceğimiz dikkat ve özene bağlı. Öfke ile değil salim kafa ile yeniden düşünmek, geleceğimiz açısından büyük önem arz ediyor. Medeniyet kurmuş ufuk sahibi bir neslin çocukları bu dikkat ve özeni göstereceğine inanıyor ve tekrar aman dikkat diyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum