Herkese çamur atan İslamoğlu, kendisini eleştiren kitabı yasaklamak istiyor

Herkese çamur atan İslamoğlu, kendisini eleştiren kitabı yasaklamak istiyor

Önüne gelen herkesi eleştiren Mustafa İslamoğlu, kendisiyle ilgili yazılan bir kitaba tahammül edemedi ve yayınını engellemek, toplatmak için dava açtı

Hadis-i Şeriflere, sahabelere, Mevlana ve Bediüzzaman Said Nursi gibi alimlere pervasızca iftiralar atan Mustafa İslamoğlu, kendisiyle ilgili yapılan eleştirilere tahammül edemedi.

Yazar Şahin Doğan'ın "Mustafa İslamoğlu Eleştirisi" adlı kitabı yankı uyandırdı. İslamoğlu'nun bazı konuşmalarındaki tutarsızlıkları gözler önüne seren Doğan'ın Cağaloğlu yayınları arasında çıkan kitabında, hakaret ve iftira değil ilmi ve mukni eleştiriler yer alıyor.

Buna rağmen İslamoğlu önce yayınevi üzerine baskı kurmaya çalıştı. Kitabın kapağındaki resmini çıkarttı. Bununla da yetinmeyip dava açtı. 

Herkesi acımasızca, haksızca ve hukuksuzca eleştiriyor

Konuyla ilgili konuşan yazar Şahin Doğan, "fikre fikirle cevap verilir" dedi. Doğan'ın sözleri şöyle:

"Mustafa İslamoğlu ve yakın çevresi kitabımızı piyasadan kaldırmak ve yayılmasını engellemek için harıl harıl çalıyorlar, ellerinden geleni yapıyorlar. Hatta yer yer tehditler bile savuruyorlar. İslam tarihindeki en büyük şahsiyetler dahil herkesi acımasızca, haksızca ve hukuksuzca eleştiren biri neden kendisi adabınca eleştirilince böyle yollara tevessül eder? Tekrar ediyorum fikre fikirle cevap verilir. Gerisi acizlerin, talihsizlerin, zavallıların, çaresizlerin, yenilmişlerin işidir."

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum