Fındık fiyatları yükselişe geçti

Fındık fiyatları yükselişe geçti

Ordu Ticaret Borsası'nda 18 liradan işlem gören kabuklu tombul fındığın kilogram fiyatı serbest piyasada 21 liraya kadar çıktı.

Kabuklu tombul fındığın kilogram fiyatı ciddi bir yükseliş göstererek serbest piyasada 21 lirayı gördü.

UZUN SÜRE SONRA YENİDEN YÜKSELİŞ

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Fındık Komitesi Başkanı Evren Enginyurt, yaptığı açıklamada, fındık fiyatının uzun aradan sonra yeniden yükselişe geçtiğini söyledi.

"NEDENİ PİYASADA YOK DENECEK KADAR FINDIĞIN KALMASI"

En son serbest piyasada 20 liraya kadar çıkan, ardından 16,5 liraya düşen kabuklu fındığın bugünlerde 21 liraya kadar yükseldiğini ifade eden Enginyurt, "Bu yükselişin en büyük nedeni piyasada yok denecek kadar az fındığın kalması" dedi.

"FİYATLAR 25 LİRAYI BULABİLİR"

Enginyurt, 21 lira seviyelerine çıkan fındığın yeni bir fiyat rekoru kırdığına vurgu yaparak, fiyatların tahmin ettikleri şekilde seyrettiğini kaydetti. Serbest piyasada fiyatın arz talep dengesine göre şekillendiğini hatırlatan Enginyurt, fiyatların ilerleyen günlerde 25 liraya kadar çıkacağını tahmin ettiklerini söyledi.

"HERKES FINDIĞA HÜCUM EDECEKTİR"

Yeni sezonda fındık fiyatının 15 liranın altına düşmeyeceği beklentisini taşıdıklarını dile getiren Enginyurt, "Çünkü bütün depolar boş. Avrupa'nın ve birçok ülkenin fındığa ihtiyacı var. Bu nedenle herkes fındığa hücum edecektir. Bu da yeni sezonda fiyatların düşmeyeceği anlamına geliyor. Zaten fındığın son günlerdeki yükselişi bunun bir habercisi" diye konuştu.

"ÜRETİCİMİZ FINDIĞINA SAHİP ÇIKIYOR"

Enginyurt, fındık üreticisinin artan fiyatlar karşısında eskisi gibi ürünlerini emanete bırakmayıp kendi depolarında saklamayı tercih ettiğini anlatarak, "Üreticimiz artık kendi fındığına kendisi sahip çıkıyor. Fiyatların artmasında bunun da çok etkisi vardır. Üreticilerimiz gelecek sezonda aynı kararlılığı gösterirse ürünleri para eder" ifadelerini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum