Facebook artık minimum 2GB RAM istiyor

Facebook artık minimum 2GB RAM istiyor

Facebook, Windows'un mobil işletim sistemindeki uygulamaları için güncelleme yaptı ve kullanıcıların şikayetlerini büyük oranda çözdü. Fakat Facebook ve Messenger uygulamalarının yeni sürümünü yükleyebilmek için akıllı telefonların minimum...

Microsoft'un mobil işletim sistemi Windows 10 Mobile'da en çok eleştirilen uygulamalara arasında Facebook ve Messenger yer alıyordu. Facebook kullanıcıların şikayetlerini dikkate almış olacak ki, uygulamaları güncelledi. Son güncellemeyle birlikte Facebook ve Messenger, Windows 10 Mobile'da en iyi optimize olan uygulamalar arasında yer alıyor.

Tabii gülü seven dikenine katlanır misali bu iyileştirmenin de bir bedeli var. Bu güncellemeyle birlikte Facebook, 64-bit mimariye sahip yonga seti ve minimum 2GB RAM istiyor.


Elbette Lumia 950 gibi üst segment telefonlara sahip olan kullanıcılar için bu durum herhangi bir sorun teşkil etmiyor. Lakin orta segment Windows 8.1, 10 ve 10 Mobile akıllı telefonları bulunan kişiler, eski yani sorunlu Facebook ve Messenger sürümünü kullanmaya devam edecek.

Geliştiriciler, yeni Facebook ve Messenger uygulamasının daha performanslı olduğunu, bununla birlikte daha fazla RAM tükettiğini ifade ediyor. Bu vesileyle güncelleme yapabilmek için Facebook minimum 2GB RAM istiyor. Tabii bu sadece Windows işletim sistemli cihazlarda geçerli. Yani Android ve iOS için herhangi bir gelişme yok.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.