Dropbox Kullanıcılarına Önemli Uyarı!

Dropbox Kullanıcılarına Önemli Uyarı!

Dropbox kullanıcılarına yönelik yapılan uyarılarda şifrelerin değiştirilmesi istendi.

Son dönemlerde çeşitli servislere ve sosyal medya sitelerine yönelik saldırılar artarken, güvenlik de ön plana çıkıyor. Siber saldırılardan nasibini alan firmalardan bir tanesi de Dropbox olurken, firma tarafından yapılan açıklamalarda kullanıcılara önemli bir uyarı yapıldı. Saldırı sonrasında üyelik bilgilerinin ele geçirildiği öğrenilen Dropbox için yapılan uyarılarda kullanıcıların şifre değiştirmesi istendi.

Şifrenizi Değiştirin!

2012 yılında sisteme yönelik yapılan bir saldırı nedeniyle milyonlarca hesap bilgisinin alındığı Dropbox’ta şu anda güvenlik anlamında ciddi bir açık bulunuyor. Her ne kadar olay 2012 yılında yaşanmış olsa da bu konuda hala aynı şifreleri kullanan kullanıcılar bulunabiliyor. Bu bakımdan Dropbox yaptığı açıklama ile kullanıcılara uyarılar yaparken, herhangi bir mağduriyetin yaşanmaması için kullanıcıların şifre değişikliğini yapması istendi.

4 Yıldır Şifre Değiştirmeyenler Var!

Dropbox tarafından yapılan açıklamada aynı zamanda 4 yıldan beri şifre değişikliği yapmayan kullanıcıların olduğu ifade edilirken, bu konuda kişilerin işlemlerini yapması istendi. Sadece Dropbox için değil, kullanıcıların sık aralıklar ile şifrelerini değiştirmesi önerilirken, basit olmayan zorlu şifrelerin de tercih edilmesi gerekiyor.

Bu bakımdan kullanıcılar Dropbox’ın yanı sıra kullanılan tüm servis ve sosyal medyalarda saldır olsa dahi hesabın güvenli olması halinde herhangi bir sorun yaşaması söz konusu olmayacak.

 

www.teknoport.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.