Dr. Mehmet Akay'ın Kaleminden Manevi Reçeteler

Çok şükür Merak Yayınlarından “Dr. Mehmet Akay'ın Kaleminden Manevi Reçeteler” kitabımız çıktı.

Risale-i Nur hizmetlerinde ana metinlerin dışında, hatıralar da çok önemli yer tutar. Bu hatıraların önemi, sürekli takip, baskı, engel çıkarma, hapis gibi zulüm araçlarını ihtiva ediyorsa, daha da artmaktadır.

Hizmette muvaffakiyet kolay sağlanmamış. Evvela Allah’ın inayetiyle sonra, Nur Talebelerinin ihlas, sadakat, fedakârlık ve cefâkârlıkları ile yoğrularak yükselmiştir.

İman davası, dünyanın en birinci davası. Yardan, serden ve hayattan vaz geçecek kadar fedakârlık ister.

Bu fedâkârlığı, ferâgati, Üstad Bediüzzaman Said Nursi, değil dünyasını, ahiretini dahi fedâ edecek kadar göstermiş, talebelerine de örnek olmuştur.

Risale-i Nur hizmetlerinin her aşamasında neler yaşandığını, ne gibi sıkıntılar ve cefâlar çekildiğini, gerek Bediüzzaman’ın Tarihçe-i Hayatı’ndan ve Lahika Mektuplarından, gerekse Nur Talebelerinin hatıralarından anlayabiliyoruz.

Bediüzzaman ve Talebeleri, küfr-ü mutlaka ve zındıka komitelerine karşı, dirençle karşı koyup, iman hakikatleriyle onların bütün planlarını altüst ederek, bu milletin imanlarının kurtulmasında büyük emek sarf etmişlerdir.

Dr. Mehmet Akay Ağabey de bu fedakârlardan, yârdan ve serden geçenlerden birisi. Daha çok Zübeyir Ağabeyin rahle-i tedrisinden geçmiş, onu örnek almış, onun gibi olmaya çalışmıştır. 2021 yılı Ocak ayında vefat edene kadar aklı, kalbi ve ruhu, iman ve Kur’an hizmeti ile yanıp tutuşmuştur.

Hayatı boyunca kendisine hep “Nur Talebesi nasıl olur?” sorusunu sorarak hizmetlere tam bir ihlas ve teslimiyetle sarılmıştır. “Yetişmeyen yetiştiremez” ilkesini şiar edinmiştir.

Dr. Mehmet Akay’ın Kaleminden Manevi Reçeteler kitabı sekiz bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde kısa biyografisi ve hayatından kesitler, ikinci bölümde Zübeyir Ağabey ile ilgili, not ve hatıraları, üçüncü bölümde hekimlik ve manevi eğitim konuları, dördüncü bölümde hikmetli sözler, beşinci bölümde Nur Külliyesi ve eğitim konuları, altıncı bölümde insanın maddi ve manevi sağlığı, yedinci bölümde mektup ve yazılar, sekizinci bölümde de mahkeme savunmaları ve dilekçeleri yer almaktadır.

Dr. Mehmet Akay Ağabeye Allah’tan rahmet diliyorum.

Akay Ağabeyin notlarını titizlikle muhafaza ederek böyle bir kitaba dönüşmesini sağlayan kıymetli eşi Dr. Nazmiye Akay Ablamıza da teşekkürlerimi sunuyorum.

264 sayfadan oluşan bu kitabı merakla ve zevkle okumanız dileklerimle…

Kitaba ulaşmak için TIKLAYINIZ

akay.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
13 Yorum