Deniz Baykal'dan, Said Nursi'nin CHP mektubuna: Hazret keramet göstermiş!

Deniz Baykal'dan, Said Nursi'nin CHP mektubuna: Hazret keramet göstermiş!

Bir dönem Türkiye'nin sürekli gündeminde olan Risale-i Nur davalarının fahri avukatlarından Gültekin Sarıgül, önceki gün vefat eden CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile olan görüşmelerini anlattı

İbrahim Mert-RİSALEHABER

Risale Haber'e konuşan Gültekin Sarıgül ağabey, Deniz Baykal'la Antalya'da lise dönemlerinde tanıştıklarını belirterek, "Lisede benden bir sınıf öndeydi. Önce o, bir yıl sonra da ben Ankara Hukuk Fakültesi'ni kazandık" dedi.

Üniversite yıllarında bazen Kızılay'a beraber giderek gezdiklerini, konuştuklarını hatırlatan Sarıgül, ünivesiteden mezun olduktan sonra bir irtibat kesikliğinin olduğunu uzun bir süre görüşemediklerini söyledi.

İSLAM HERKESİN DİNİDİR SİZİN PARTİNİZDE İSLAM'A TARAFTAR YOK MU?

Yıllar sonra Ankara'da bir mahkemede görüştüklerini anlatan Sarıgül, o ve daha sonraki görüşmeleri şöyle anlattı:

"Üniversiteden sonra hem akademisyenlik yaptı hem de siyasetle ilgilendi. Ben avukatlık yapmaya başladım. Risale-i Nur davalarına giriyordum. Bir gün Yargıtay'da hukuk dairesindeki farklı bir davada baktım o benim karşımda. Ben davacı vekiliyim. Duruşmalı olunca Yargıtay Hukuk Dairesi Başkanı, "davacı vekili Gültekin Sarıgül, davalı vekili Deniz Baykal" deyince beni gördü ve selam verdi. Karşılıklı savunmalarımızı yaptıktan sonra dışarıda görüştük.

"Neredesin, uzun zamandır görüşmedik. Milli Selamet Partisi'nde misin" diye sordu. Benim dindar olduğumu biliyor ya. "Hayır" deyince "neden" diye sordu. Garip karşıladı. "İslam'ı bir partinin inhisarına tevdi edemeyiz. İslam herkesin dinidir. Sizin partinizde İslam'a taraftar yok mu" dedim. O dönem SHP'deydi. "Olmaz mı, başta ben" dedi. "O zaman ben seni karşıma nasıl alayım, neden alayım" dedim. "Sen fevkalade mesafe almışsın, seninle buluşalım" diye cevap verdi.

CUMA NAMAZINA NEDEN GİTMİYORSUN?

Bir kaç yıl sonra yine Ankara'da görüştük. Sohbet sırasında "Ya Deniz, Demirel Cuma namazlarına gidiyor sen niye gitmiyorsun" diye sordum. "Dini siyasete alet etmek olmaz mı" dedi. "Sen namazına git onu değerlendirecek olan halktır. Samimi olarak ibadetini yaparsan millet anlar. Siyaseten de yapsan ona razıyız." dedim. Bunları benden duymasına çok şaşırdı.

SAİD NURSİ KERAMET GÖSTERMİŞ

Bir kardeşimiz de bir gün Deniz Baykal ile görüşürken Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin CHP Genel Sekreteri Hilmi Uran'a gönderdiği mektubu anlatıyor. Orada Bediüzzaman Hazretlerinin partideki yanlışların yüzde 5'e verilmesi ifadesini hatırlatınca "Hazret keramet göstermiş. CHP'de yüzde 5 müfrit bir kesim var, bu partide büyük problem" demiş.

Allah taksiratını affetsin. Kültürlü bir insandı. Risalelerden bir kaç kitabı da okumuştu.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum