Abdulkadir MENEK

Abdulkadir MENEK

‘Darbe teşebbüsü’ günlüğü

Türkiye tarihinde görebileceği en kalleş ve alçak darbe girişimine sahne oldu. Bu milletin gözbebeği olan kahraman ordunun içine sinsice sızmış ve uzun zamandır alçak bir darbeye hazırlanan FETÖ, maalesef bütün bir milleti derinden sarsan ve yaralayan haince bir saldırıda bulunarak, iplerini teslim ettikleri efendilerinin emirlerini harfiyyen yerine getirmek için kan dökmeye başladı.

Kahraman ve civanmert milletimiz ve şerefli polisimiz, bu alçak darbe girişiminin karşısına kahramanca ve korkusuzca dikildi. Tarihte emsali görülmeyen kahramanlık destanları ile imkânsız olan bir husus başarıldı. Bu kahraman insanlar,  şeref ve haysiyetine göz diken ve hürriyetini emir aldıkları ülkelere peşkeş çekmek için salyalar döken bu azgın güruha destansı bir cevap verdi. Kahraman görünmek için alçakça yöntemlere başvuran bu sefiller sürüsünü, layık oldukları yere, hainler cehennemine ve zilletine gönderdi.

Şimdi sözü fazla uzatmadan darbe kalkışmasının yaşandığı geceye gidelim. 15 Temmuz gecesi mutat olduğu üzere arkadaşlarla bir araya gelerek Risale-i Nur dersimizi yaptık. Dersimizin ardından cemaatle kıldığımız yatsı namazından sonra evlerimizin yolunu tuttuk.

Eve geldikten sonra, saat 23.30 civarlarında oğlumun ikazı üzerine televizyonu açıp haberleri dinlemeye başladığımız zaman, bu dehşeti ve alçakça darbe girişimine muttali olduk.

Şimdi tarihe bir not düşmek maksadıyla bu gece yaptığımız paylaşımları, duygu ve düşüncelerimizin bir kısmını, olduğu gibi nazarlarınıza sunmak istiyorum. Rabbim bu hainleri Kahhar ism-i Celali ile kahretsin, bu aziz millete ve İslam âlemine bir daha böyle karanlık geceler yaşatmasın.

***

(16 Temmuz, 00:19) Darbecilere karşı bütün millet olarak el ele vermeliyiz. Hep beraber dua edelim. Fetih süresi ve Cevşen okuyalım. Allah, milletimizin ve bütün Müslümanların yardımcısı olsun.

***

(16 Temmuz, 00:55) 1. Ordu Komutanı Ümit Güner: Biz 1. Ordu olarak emir komuta zinciri içerisinde bu girişimin karlısındayız. Mesele çözülüyor. Hayırlı olsun.

***

(16 Temmuz, 01:03)  Bütün millet sokakta. Millet darbeye karşı tek yürek ve tek bilek. Bu çirkin darbe teşebbüsü geri çekilmeye başladı.  DUAYA DEVAM.

***

(16 Temmuz, 01:54) Çevik Kuvvetleri Müdürlüğüne giden bütün askerler tutuklandı. Birçok yerde tanklar kışlalara dönmeye başladı.

***

(16 Temmuz, 02.25) TRT’yi ele geçiren DARBECİ ÇAPULCULAR, binaya yürüyen vatandaşlar tarafından bir bir temizlenerek binadan çıkarılıyor. ÇOK ŞÜKÜR. Darbe teşebbüsü püskürtülüyor.

***

(16 Temmuz, 02:31) DARBE PÜSKÜRTÜLDÜ. Devlet ve topyekûn millet, bir ve beraber olarak duruma hâkim olmaya başladı. Çok küçük bazı yerlerde, küçük çaplı bazı direnişler var. Bunların da teslim olması an meselesi. RABBİME SONSUZ ŞÜKÜRLER OLSUN.

***

(16 Temmuz, 02.53) Halk TRT’ye sahip çıktı. TRT temizlendi. TRT yeniden milletin oldu ve normal yayınlara başladı. Çok şükür.

***

(16 Temmuz, 04:59) BUNU DA YAPTILAR. Maalesef, bazıları belki hala inanmak istemeyebilir. Fakat paralel yapı ve FETÖ, bu ülkeye yaptığı bunca kötülükten sonra, bu en büyük kötülüğü de ettiler. Çünkü bu yapıya mensup yazar ve önde gelen bazı kişiler, bu süreçte yazdıkları yazılarla, bu çirkin ve çapulcu terör eylemine çok ciddi destek verdiler.  Allah bu millete bir kez daha acıdı. Millet de gerçekten vazifesini en iyi şekilde yaptı. Çok şükür. Birkaç kırıntı kaldı. Onlar da temizleniyor.  Allah, bu millete bu kötü saatleri bir daha yaşatmasın.

***

(16 Temmuz, 05:34) GÜN AĞARDI… İnşallah bu ağaran gün, bizim için çok büyük hayırlara ve fütuhata vesile olacak. Millet olarak çok büyük bir belayı bertaraf ederek ağaran yeni bir sabaha başladık. Rabbimize sonsuz hamd-ü senalar olsun.

***

(16 Temmuz, 09.27) BÜYÜK BİR ZAAF MEVCUT… Bu kadar geniş çaplı ve sistemli bir darbe girişimi ile ilgili (olarak) hükümetin bir haberinin olmaması çok dikkat çekici. Konu ile ilgili olarak çok ciddi bir araştırma yapılmalı. Bu tehlikeli istihbarat zaafı affedilemez.

***

(16 Temmuz, 09:35) BU ASİL MİLLETİN ELİ ÖPÜLMELİ… Dün geceden bu sabaha kadar bu milletin ortaya koyduğu asıl ve kahramanca tavır, her türlü takdir ve tebriği hak ediyor. Millet hukukuna sahip çıktı. Birçok yerde insanlarımız canlarını verdiler ve yaralandılar. Millet asla geri adım atmadı. Bu gecenin asıl kahramanı bu asil millettir.  ELLERİNDEN ÖPÜYORUM.

***

(16 Temmuz, 09.42) Bu darbe teşebbüsü başarılı olsaydı, bir yerlerini yırtarcasına sevinecek olan bazı alçaklar, şimdi darbelere karşı olduklarını yazmaya başladılar. İnsan bu kadar mı alçak ve şerefsiz olur? TÜH SİZİN TAKİYYECİ YÜZÜNÜZE

***

(16 Temmuz, 10:03) Bu kadar alçak olunabilir mi? Bu ülkenin ve bu milletin uçağını ele geçiren alçaklar, bu milletin üzerine bomba yağdırıyor, bu milletin Meclisini bombalıyor.  Allah bu milleti büyük bir felaketten muhafaza buyurmuş.

***

(16 Temmuz, 11:03) Bu milletin içinden çıkan bazı alçaklar, gece boyu minarelerden okunan dua ve selalardan çok çok rahatsız olmuşlar. Bu ezan ve selalar kıyamete kadar bu vatanın semalarından eksik olmayacaktır. Bu dua ve selalarla, darbe zihniyeti ve darbeciler cehenneme gönderilmiştir. Cehennem, sizin gibi alçakları öfkesinden kudurmuş bir halde bekliyor.

***

(16 Temmuz, 11:27) FETÖ'CÜ CİNNETİ. FETO'CULER 60'ı polis 161 kişiyi (şehid sayısı şimdi 250 civarında)  şehit ettiler. TBMM ve sivil halkı bombaladılar. Uçak ve helikopterlerle halkın üzerine ateş açtılar. Polisleri topluca şehit ettiler. Milletin uçak ve tankını gasp ederek millete karşı kullandılar. Ülkemize hesap edilemez boyutta maddi ve manevi zararda bulundular. Fakat bu millet, bu alçaklara meydanları boş bırakmadı. Şehit edilen bütün kardeşlerimize ve kahramanlara Allah'tan rahmet ve mağfiret niyaz ediyorum.

***

(16 Temmuz, 18:58) ABARTMIŞ MIYDIK? Zaman zaman bu paralel yapının fitnesinden, bunların ne kadar alçak olduğundan, kendi grup ve hocalarının menfaati için Türkiye'yi büsbütün ateşe atmaktan geri durmayacaklarından bahsederdik. Bazı arkadaşlar da, bize şiddetle karşı çıkar ve tepki gösterilerdi. "Yahu bunları bu kadar abartmayın, haksızlık yapmayın" derlerdi. Haklı çıkmamız için bu kadar kötü bir tecrübe mi yaşamamız gerekiyordu? Abartmış mıyız?

***

Evet, darbe girişiminin en sıcak on dokuz saatinin paylaşımları, duygu ve düşünceleri bu şekilde. Allah bu millete; bu kadar acı, yüreğimizi sızlatan ve gözlerimizi yaşartan dehşetli bir fitneyi bir daha yaşatmasın.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum