Cumhuriyet'in özel Said Nursi muhabiri!

Cumhuriyet'in özel Said Nursi muhabiri!

Yazar Karamusa, Cumhuriyet Gazetesi'nin Bediüzzaman'ın her anını izlemek için özel bir muhabir tahsis ettiğini söyledi

Ahmet Bilgi'nin haberi:

RisaleHaber-Sosyal Etüdler Derneği'nin (SETÜD) düzenlediği seminerde "Bediüzzaman'ın vefatından 100 gün önceki gazete manşetleri"ni anlatan araştırmacı yazar ve Risale Haber yazarı E. Talha Karamusa, Cumhuriyet Gazetesi'nin Bediüzzaman'ın her anını izlemek için özel bir muhabir tahsis ettiğini söyledi.

Medyanın Bediüzzaman'a ilgisini araştırdığını belirten Karamusa, çok geniş bir zaman dilimini içine alan çalışmanın ilk etapta Bediüzzaman'ın vefatından 100 gün önceki gazeteleri kapsadığını ifade etti.

İlk etapta Cumhuriyet, Hürriyet ve Milliyet gazetelerini taradığını hatırlatan Karamusa, çok ilginç haberlerin yer aldığı seminerini sundu.

karamusa1.jpgCumhuriyet Gazetesinin haber diline dikkat çeken Karamusa, "Gazetenin öteden beri muhafazakarlara Özellikle de Bediüzzaman Said Nursi ve Nur talebelerine karşı farklı bir habercilik dilini kullandığı görülüyor. Said Nursi için sanki özel bir muhabir tahsis etmişler. Mesela, Said Nursi bir yere gittiği zaman 'nereden çıktı, nereden icap etti' gibi haberciliğin ötesinde bir üslup var. Bediüzzaman'ın nereye gittiği, ne zaman ayrıldığı, yanında kimlerin bulunduğu, o günkü şartlarda gözaltına alınan Nur talebelerinin çocuk sayısı, iş adresine kadar haberin detayına eklenmiş. Bir nevi fişleme veya hedef gösterme gibi bir amacın varlığı kendini ele veriyor" dedi.

Her üç gazetenin haber küpürlerini güncel konularla birlikte sunan Karamusa, çalışmanın detaylandırılarak kitap haline geleceğini söyledi.

karamusa2.jpg