Cevdet Baybara şehit edildi

Cevdet Baybara şehit edildi

Hayatını iman ve Kur'an hizmetinin yayılması için geçiren Cevdet Baybara, Filipinler'de uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit edildi

Risale Haber-Haber Merkezi

Hayatını iman ve Kur'an hizmetinin yayılması için geçiren Cevdet Baybara, Filipinler'de uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit edildi.

Çocuk yaşta Kur'anı hıfzedip Kur'an ve iman hizmetine giren, yaklaşık 10 yıl Bediüzzaman Said Nursi'nin talebesi Mustafa Sungur'un yanında hizmetlerle iştigal eden Cevdet Baybara, iman kurtarmaya vesile olmak için Filipinler'e gönüllü gitmişti.

Sohbetten evine dönerken silahlı bir grup tarafından önü kesilen Cevdet Baybara eşyaları gasp edildikten sonra silahla vuruldu. Türkiye saati ile dün 17:00 sıralarında işlenen cinayette Baybara, kan kaybından vefat etti.

Zaman zaman hizmet haberlerini Risale Haber'le de paylaşan Cevdet Baybara Kerem Emre Ulucan müstear ismini kullanıyordu.

Cenab-ı Hak mekanını cennet eylesin.

Cevdet Baybara (Kerem Emre Ulucan) en son "Victoria Kütüphanesindeki Risale-i Nur" başlıklı haberi Risale Haber'e göndermişti. Haber için için TIKLAYINIZ

İLGİLİ HABER:

Cevdet Baybara'nın mezar vasiyeti!