Cami Ayasofya ihtimali bile Amerika'yı bunalıma sokuyor!

Cami Ayasofya ihtimali bile Amerika'yı bunalıma sokuyor!

Donald Trump, İslam düşmanlığını ayan beyan sergileyen bir ABD başkanı...

Risale Haber-Haber Merkezi

Yeni Şafak yazarı Tamer Korkmaz, "Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılmasının ihtimali bile; ABD’yi, Yunanistan’ı, UNESCO’yu, Hürriyet’i bunalıma sokuyor!" dedi.

ABD Başkanı Trump'ın yirmi bir yıldır Ramazan ayının son gününde Beyaz Saray’da gerçekleştirilen iftar yemeği geleneğini bozduğunu, bu yıl iftar yaptırmadığını hatırlatan Korkmaz, "Donald Trump, İslam düşmanlığını ayan beyan sergileyen bir ABD başkanı... Kendisinden önceki başkanlar Obama, İkinci Bush ve Bill Clinton Beyaz Saray’da iftar yemeği vermişlerdi: Buna mukabil, İslam düşmanlığını sinsice sürdürmüşlerdi. Son yirmi bir yılda, sırf Müslüman oldukları için kasten öldürülen masumların sayısı birkaç milyondur. İslam ülkelerinde kitlesel katliamlar yapmak ABD’nin devlet politikasıdır" şeklinde yazdı.

Donald Trump'ın da diğer ABD başkanları gibi “camileri bombalatmayı” Haydut Amerikan Devleti’nin politikası olarak sürdürdüğüne dikkat çeken Korkmaz, Suriye ve Irak'ta bombalanan camileri örnek verdi.

Alayının tepkileri “İslam düşmanlığı” temelinde yükseliyor!

Daha sonra sözü Ayasofya'ya getiren Korkmaz, ABD’nin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert'in Türkiye’ye ayar vermeye yeltendiğini belirtti. "Ayasofya’da Kadir Gecesi programından ve sabah ezanı okunmasından dolayı, Camileri Bombalayan ABD’nin Küstah Sözcüsü bu çıkışı yaptı" diyen Korkmaz, yazısını şöyle sürdürdü:

"1934 yılında müzeye dönüştürülen Ayasofya Camii’nden bahsediyoruz! Ayasofya’da sabah ezanı okundu diye; ABD, Yunanistan ve UNESCO Ankara’ya tepki gösterdi. Alayının tepkileri “İslam düşmanlığı” temelinde yükseliyor! Bunların hiçbirinin iyi hal kâğıdı yoktur. 

Ayasofya Camii, daha fazla gecikmeden ibadete açılmalıdır!

Başkentinde henüz “ibadete açık bir cami” bulunmayan Yunanistan devleti, Ayasofya için esip gürlüyor. Bunlar, geçtiğimiz yıl da “gürültü” yapmışlardı. Geçen Ramazan’da Diyanet İşleri Başkanı’nın katıldığı Kadir Gecesi programının ardından Ayasofya’da (tam seksen beş sene sonra) sabah ezanı okunmuştu. İçimizdeki Batıcılar da aynen Yunan devleti gibi çok rahatsız olmuşlardı!

Mesela, Hürriyet; Ayasofya’da sahur programından dolayı sürmanşetinden “Yunanistan Başkonsolosu’ndan Sahur Teftişi” başlığını (11 Haziran 2016) atmıştı! Batılı devletlerin yandaşı Hürriyet, Yunanistan’ı “Türkiye’yi teftiş” makamında görmüştü!

Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılmasının ihtimali bile; ABD’yi, Yunanistan’ı, UNESCO’yu, Hürriyet’i bunalıma sokuyor!

Madem öyle; bir defa daha söyleyelim: Ayasofya Camii, daha fazla gecikmeden ibadete açılmalıdır!

ayasofya_banner.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum