Bu markette para geçmiyor

Bu markette para geçmiyor

Hayırseverlerin destekleriyle kurulan Beşir Derneği, İzmir'de açtığı Sevgi Market adlı paylaşım noktasıyla örnek bir çalışmaya imza attı.

Yeşilyurt semtinde açılan ve içerisinde hayırseverlerin bağışlarıyla alınan gıda, giyim ve temizlik malzemeleri olan paylaşım noktasından ihtiyaç sahipleri ücretsiz olarak faydalanıyor. İhtiyaç sahiplerini mahalle muhtarları ve işbirliği yaptıkları Semerkant Vakfı aracılığı sayesinde tespit ettiklerini belirten Beşir Derneği İzmir Temsilcisi Salih Toker, "2 ay önce İzmir'de açtığımız paylaşım noktasından şu an itibariyle 200 ihtiyaç sahibi ücretsiz olarak faydalanıyor. Ayda bir kez marketimize gelerek gıda, temizlik ve giyim ihtiyaçlarını buradan karşılayabiliyorlar. Amacımız derneğimize daha çok hayırseverin bağışta bulunmasını sağlamak ve böylece daha çok ihtiyaç sahibine ulaşmak" diye konuştu. 
 
Yeşilyurt Yıldız Caddesinde hizmet veren ve bakanlar kurulu kararıyla kamu yararına hizmet veren dernek statüsünde yer alan Beşir Derneği'ne ait Sevgi Market, ihtiyaç sahiplerine ücretsiz hizmet veriyor. 2 ay önce açılan ve hiçbir sosyal güvencesi olmadığı tespit edilen 200 kişiye gıda, giyim ve temizlik malzemesi yardımı yapan paylaşım noktası, geçtiğimiz kurban bayramında ise 261 yetim çocuğun yüzünü güldürdü. Hayırseverlerin bağışlarıyla bayramda yetimler, ayakkabı, pantolon, gömlek, iç çamaşırı verilerek tepeden tırnağa giydirildi.
 
Beşir Derneği, paylaşım noktası dışında Aliağa, Buca ve Kemalpaşa'daki cezaevlerindeki kader mahkumlarını da yalnız bırakmadı. Toplam 315 adet hediye paketini cezaevindeki mahkumlara bayram hediyesi olarak teslim etti.
Geçmişten gelen yardımlaşma geleneğini sürdürdüklerini ifade eden dernek başkanı Salih Toker, "Atalarımızdan gelen geleneği sürdürüyoruz. Burada hayır sahibinin verdiği hayırları ihtiyaç sahipleriyle buluşturuyoruz. Marketimize ayda bir kez gelerek neye ihtiyaçları varsa buradan temin ediyorlar. Burada para değil puan geçiyor. Kişilere ihtiyaç sahiplerine göre puan veriyoruz. Daha sonra verdiğimiz kartla ayda bir kez alışveriş yaparak evinin ihtiyaçlarını karşılıyorlar" diye konuştu.
 
Beşir Derneği'nin Kurban Bayramında İzmir'de hayırseverlerin bağışlarıyla 214 hisse kurban kestiklerini ve 268 aileye bir buçuk ton et dağıttıklarını belirten Toker "Kurban bayramında İzmir genelinde 7 farklı noktada et toplama standı açtık. Hayırsever halkımızın bağışlamış olduğu toplam bir buçuk kilogram et önceden tespit edilmiş 268 ihtiyaç sahibi aileye dağıtılmıştır. Ayrıca Türkiye ile birlikte 55 ülkede gerçekleştirdiğimiz kurban hisse projesine, hayırsever İzmir halkının bağışladığı 214 adet hisse ile katkıda bulunarak yüzleri güldürmeye devam ettik" dedi.
 
Beşir Derneği ülke genelinde ise kan bağışında rekor kırdı. 2013 yılında 40 bin ünite kan toplayan dernek, 2014 yılında ise rekor kırarak 101 bin ünite kan topladı. Semerkand vakfıyla ortak yürütülen kampanya dahilinde Kızılay Ege Bölge Müdürlüğüne İzmir'de ise bu yıl 2 bin 500 ünite kan bağışı yapıldı.
 
haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.