Binler Sahabede Buluştu

Binler Sahabede Buluştu

Adıyaman İl Müftülüğü tarafından Sahabe Safvan Bin Muattal türbesinde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Düzenlenen programa Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman Milletvekilleri Mehmet Metiner, Murtaza Yetiş, Mehmet Erdoğan,  Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Türkiye Diyanet Vakfı 2. Başkanı Mazhar Bilgin, Vali Yardımcıları, Samsat Kaymakamı İsmail Sündük,Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak,Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat,İl ve ilçelerden gelen kamu kurum ve kuruluş amirleri, sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

Sahabe mevkiinde seyyar tuvalet ve hastanein kurulduğu Sahebe mevkii alanında,sabahıon erken saatlerinden itibaren İl merkezi,ilçe köy ve çevre illerden binlerce kişi akın etti ve yaşanabilecek sağlık sorunlarına karşı ise ambulanslar ve sağlık ekipleri  hazır tutuldu.

Resmi kutlama öncesi vatandaşlara Kur’an ziyafeti, ilahi ve marşlar ile şiir dinletileri sunuldu ve Adıyaman İl Müftülüğü İlahi Grubu tarafından mevlit okundu.

Ravza İlahi grubu tarafından ilahi ve marşlar seslendirildi. Hafız Bilal Demir tarafından okunan Kuran-ı Kerim ve Küçük Sanayi Sitesi Camii İmam-Hatibi Abdurrahman Dost'un okuduğu naat ,şiir ve ilahilere vatandaşlar eşlik edip güzel dakikalar geçirdiler.

Günün anlam ve öneminin belirten bir konuşma yapan Türkiye Diyanet Vakfı İkinci Başkanı Mazhar Bilgin;

''Peygamberimiz ve Samimiyet'' konulu bir konuşma yaptı.Bilgin konuşmasında Peygamber Efendimizin doğumundan önceki Mekkeliler'in cahiliye yaşantıları, Efendimizin doğumundaki mucizeler, hayatı ve ahlakını anlatarak, Sahabe Safvan bin Muattal'ın Samsat'a gelişi, yaşantısı ve şehadeti ile buraya gelmesindeki hikmetleri anlattı.

İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü ise, bu yıl Kutlu Doğum Haftasının ana teması olan “Hazreti Peygamber, Din ve Samimiyet” konulu bir konuşma yaptı.

Sahabedeki Kutlu Doğum Haftası programı, yapılan duaların ardından vatandaşlara gül dağıtılması ile sona erdi.

Kahtases

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.